ЛюбопитноСвятСпорт

Бивш боец от UFC победи рак в стадий 4 за една година!

43-годишният Майк Суик, който е бивш UFC боец и претендент за титалата на WEC, успя да пребори рак в 4 стадий само за година. 

В профила си в Туитър той публикува актуална информация за състоянието си. Към днешна дата Суик вече няма рак.  

Диагнозата си Майк разкри в началото на миналата година. Тогава ММА боецът обяви, че е изправен пред „най-тежката и агресивна битка“, след като беше диагностициран с левкемичен лимфом – вид рак на кръвта, който започва в костния мозък. 

В своя акаунт в социалните мрежи Суик показа промяната във физическата си форма през последната година и се похвали, че вече няма рак.

„Вече съм на 43 и без рак! Както можете да видите от снимката, не чаках резултатите от теста. Бях сигурен, че щях да спечеля тази битка по някакъв начин. Може да се върне и винаги мога да го получа по-късно в живота. Но ще бъда много по-подготвен и ще мога винаги да казвам, че му сритах задника! Етап 4 на най-агресивната и смъртоносна форма на лимфомна левкемия. Не беше лесно да чуя това, но аз бях боец от дете и приех предизвикателството. Знаех, че този пост ще дойде един ден. Буквално от деня, в който направих това първо селфи, нямах търпение да публикувам сегашния пост“, пише Майк. 

 

Суик се надява неговата история да вдъхне надежда на онези, които страдат от подобни обстоятелства, предлагайки подкрепата си по всякакъв възможен начин и благодарейки на онези, които са направили същото за него. 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Пам от „Ергенът“ всеки ден получавала заплахи от жени

 

 

Подобни статии

Back to top button