You are currently viewing Бизнесмен заплашвал шефа на НАП Румен Спецов и семейството му

Бизнесмен заплашвал шефа на НАП Румен Спецов и семейството му

Шефът на Националната агенция по приходите Румен Спецов е получавал заплахи от бизнесмен, разкриха в предаването „120 минути“ бившите министри на финансите и икономиката Асен Василев и Кирил Петков.

 

Това стана ясно, след като водещият Светослав Иванов ги попита защо толкова държат на Спецов, след като от самото начало на служебното правителство са атакувани заради него. В отговор Асен Василев каза, че шефът на НАП е получил заплахи за живота на жена си и децата си. Те са били от български бизнесмен, чиито фирми в миналото никога не са проверявани.

 

„Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото – идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш и второто – идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата. И двете неща са се случвали на Спецов“, допълни Василев.

 

На въпрос „Чии интереси е засегнал?“, Василев отговори: „На български бизнесмен“. А Кирил Петков допълни: „От компании, чиито не са били одитирани до този момент от НАП, защото са имали протекции“.

 

„Заплахата беше за жена му и децата му. Слава Богу, успяхме да отреагираме адекватно. Но това, което искам да ви кажа, че тази битка – да събереш 2 милиарда, означава, че някой ги е платил. Когато спираш милиарди, се изискват много топки да застанеш на тази позиция и наистина да ги събереш“, допълни той.

 

На Спецов е осигурена охрана, а действията срещу шефа на НАП – пресечени.

 

За заплахите са били информирани ДАНС и международните партньорски служби.

 

Бившият финансов министър подчерта, че шефът на НАП е компетентен и познава механизмите за укриване на данъци, може да устоява на куфарчета с пари, които му носят, и на заплахи, които отправят към него и семейството му.

 

ЗА МИСИЯТА НА НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ

„Амбицията, която имаме е в следващото Народно събрание да има 121 човека, с които да работим, така че в следващия парламент да не видим това, което видяхме в миналия, а да има стъпка напред“, каза Кирил Петков. 

 

По думите му целта им е да има нулева корупция и спиране на кражбите. „Ако има смислен план, най-разнообразни хора могат да се обединят и да го подкрепят. Видях го с бюджета, мина актуализацията без депутат от служебния кабинет. Истината е, че от почти всички политически сили на бюджетна комисия имаше конструктивни предложения“, допълни Василев

 

Двамата обясниха, че до момента са разговаряли със седем малки партии, които да бъдат мандатоносител на проекта им. Имат две условия – да не искат пари и да нямат предложения за листите.

 

Относно кандидатите за депутати от техния проект, те трябва да отговарят на следните критерии:

Да подпишат договор за почтеност (да покажат финансовия си баланс);
Да има добра кариера извън политиката;
Името му да не е замесено в скандали;
Да не е бил в повече от една партия;

 

Петков увери, че всички кандидати ще бъдат щателно проверени.

 

„Когато предложението е такова: „Повярвайте ни, подкрепете ни, видяхте какво можем. Бъдете част от промяната“. Има много партии, които казват: „Не, не – това не е за нас“. Но има няколко партии, които казаха: „Ами, да, ние сме готови да сме част от промяната“, обясни Петков.

 

Относно срещата с лидера на „Екогласност“ Емил Георгиев, Петков заяви:

 

„Моят баща едно време беше част от „Екогласност“. Той беше от хората, които правеха живите вериги около Народното събрание. В моята глава брандът „Екогласност“ беше бранд на промяната“ и когато мой приятел каза: „Срещни се с тях“, аз се сетих за баща ми“.

 

Те обясниха, че до дни ще стане ясно името на партията мандатоносител, като отбелязаха, че това не е ПП МИР.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК