You are currently viewing Благоевград избира кмет на балотаж

Благоевград избира кмет на балотаж

В Благоевград се провежда втори тур на частичните избори за кмет на общината, припомня БНР.

 

Миналата неделя никой от седемте кандидати не успя да прескочи 50-процентовата бариера, избирателната активност беше рекордно ниска.

 

На балотажа за кмет гласоподавателите избират между кандидата на партия „Има такъв народ“ адвокат Илко Стоянов и независимия, но подкрепен от БСП инженер Румен Томов, чиито кметски правомощия бяха прекратени предсрочно заради не съвсем закритата му фирма.

 

Седмицата между двата тура премина спокойно и без нарушения на изборните правила.

 

Само една жалба е постъпила в Общинската избирателна комисия . Тя е депозирана от политическа партия и в нея се твърди, че в деня за размисъл по време на спортно мероприятие е имало агитация за един от кандидатите. Сигналът не беше потвърден.

 

Изборните книжа и машините за гласуване бяха доставени във всички избирателни секции в община Благоевград , като разминаване в графиците и изчакване нямаше .

 

Само в 20 от общо 140 секции ще се гласува с хартиена бюлетина , а в останалите-машинно. Въпреки това отново бяха отпечатани около 72 хиляди бюлетини, както изисква закона.

 

Малко над 65 хиляди са избирателите в Благоевград. На първия тур едва 27.75 процента от тях упражниха правото си на глас.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК