Близки на Кристина и Георги: Тя уби децата си, защото беше шизофреничка, родителите й криеха
Снимка: Фейсбук на Георги Трайков

Близки на Кристина и Георги: Тя уби децата си, защото беше шизофреничка, родителите й криеха

Напълно противоположни версии за причините, довели до жестокото детеубийство излагат близки на призналата си престъплението майка Кристина и на бащата Георги.

 

Според роднини на съпруга й, Кристина страдала от шизофрения – факт, който по думите им родителите й укривали.

 

„Тежка шизофреничка, което е крито от майка й и баща й. Само шизофреник може да го направи това – разбирате ли, никой друг! Аз обвинявам най-много майка й и баща й, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка и баща й никога не са предупредили“, обясни пред Нова телевизия лелята на Георги – Васка Въсевска.

 

Според другата версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си Георги Трайков.

 

„Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, очевидно вчера, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми“, обясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

 

Според местния сайт struma.bg в Сандански се говорело, че години наред Кристина е била жертва на жестоко домашно насилие. В града редовно била забелязвана със следи от тежък побой. Разследващите органи обаче на този етап не съобщават дали са получавали жалби за тормоз от Кристина.

 

Социалните в Сандански са били запознати с тежките проблеми на двойката. Преди два дни Георги и Кристина подписали доклад от проучване на социалните за средата в семейството във връзка с искане пред съда кой да се грижи за децата. Родителите им се обвинявали взаимно в насилие.

 

Георги, който е обвиняван в непрекъснат тормоз и насилие, заплашил Кристина, че ще й вземе децата. За скандалите знаели и всички съседи, които чули писъците на децата и сигнализирали на 112.

 

А близките на Кристина признават:

 

„В последния месец не беше добре, нещо ставаше в главата й, говореше несвързани неща, явно е отключила заболяване…“, пише Struma com. Кристина ще бъде прегледана от експерти психиатри за установяване на състоянието й.

 

Напрежението в семейството всъщност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за попечителство, чието първо заседание е трябвало да се проведе в петък. Тогава Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не позволявала на Георги да вижда децата.

 

От официалното съобщение на прокуратурата стана ясно, че жената е обвинена за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Както вече писахме, при огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, сред които два ножа и сатър, които вероятно са използвани от Кристина при извършването на престъплението.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК