На ФокусПоследни новиниСпорт

Боби Михайлов лъже? Излезе писмо, с което БФС са молили УЕФА мачът с Унгария да е без публика

Репортерът на БНТ Бюлент Мюмюнов разкри писмо, в което се вижда, че от БФС са помолили УЕФА да се проведе мачът с Унгария без публика. Боби Михайлов и ръководството на БФС твърдяха, че всичко е тръгнало от УЕФА и от европейската футболна централа са настоявали 

Ето цялата публикация на фейсбук страницата на протеста против БФС:

„Рано или късно всяка лъжа излиза наяве. Мишките от БФС молят УЕФА за мач без публика с Унгария, никакво СДВР, никаква европейска централа. Страх тресе кочината‼️
❗️ОСТАВКИ НЯМА❗️ПРОТЕСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ❗️
Превод на официалното писмо:
„Уважаеми г-н Теодоридис,
Обръщам се към Вас във връзка с предстоящата квалификация за ЕВРО 2024 между мъжките национални отбори на България и Унгария. Мачът е на 16 ноември 2023 г., четвъртък, от 21:45 ч. местно време на Националния стадион „Васил Левски“ в София.
БФС получи множество предупреждения и официален сигнал от МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи, че по време на мача се организира масов фенски протест и има значителни рискове от целенасочено гражданско неподчинение като средство за искане за оставката на ръководството на БФС.
Този протест, който е поредното усилие на г-н Димитър Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент и ръководство на БФС, беше разгласен в социалните и масовите медии и не само набира скорост, но и се разширява в конкретни призовава за умишлени действия на привържениците срещу протоколите и наредбите на УЕФА, за да бъдат санкционирани БФС и националния отбор.
Във връзка с това бих искал да помоля Вас, г-н Теодоридис, и експертите в УЕФА за съвет как БФС да се справи със ситуацията. За съжаление, имахме умишлени провокации на тълпата в миналото (България срещу Англия, 14.10.2019 г., квалификация за ЕВРО 2020), поради което бихме искали да поискаме вашата подкрепа и опит по този чувствителен въпрос.
Въпреки че съм сигурен, че организаторите на мача от администрацията на БФС и местните правоприлагащи органи ще направят всичко възможно, за да неутрализират заплахите, все пак бих искал да получа мнението на УЕФА за адекватните начини за справяне с това – било то частично или пълно затваряне на стадион, затягане на процедурите за сигурност и влизане, смяна на мястото или всяко друго предложение, което може да имате.
Благодаря ви предварително за съдействието в тази сложна ситуация.
Искрено ваш
Борислав Попов
Генерален секретар“
Източник: Бюлент Мюмюнов, БНТ.“

Подобни статии

Back to top button