ЛюбопитноПоследни новини

Богатите хора никога не харчат парите си за тези неща

Често срещано заблуждение е, че богатите хора харчат пари по всяко време и навсякъде. Това изобщо не е вярно. Всъщност, те са доста пресметливи, когато става въпрос за харчене на пари за удобства и луксозни предмети и именно това поддържат финансовото си състояние стабилно.

1. Импулсивни покупки
Импулсивните покупки са една от причините кредитният баланс да достигне рекордно ниско ниво. Богатите хора имат свободата да купуват каквото и да било по всяко време, но не го правят, тъй като обмислят много дали наистина се нуждаят от него.

 

2. Допълнителни абонаменти за телевизия
Ще се изненадате да видите колко много и скъпи са всички ваши цифрови телевизионни канали и абонаменти. Богатите хора почти не прекарват време, седейки пред телевизора и предпочитат да имат цифров абонамент за някакво произволно забавление по всяко време. Така че, помислете два пъти, преди да подновите телевизионния си пакет следващия път.

Мони от „Ергенът“: Хората ми благодарят, че са видели такъв пример

3. Луксозни предмети
Трудно е да се повярва, че заможните хора не купуват луксозни предмети за ежедневния си начин на живот. Покупката на луксозни дрехи, дамски чанти, обувки, луксозни автомобили може да изглежда обещаващо, но това може бързо да повлияе на банковото Ви извлечение. Покупката на луксозен артикул веднъж или два пъти е добре, но в крайна сметка не купувайте неща, от които не се нуждаете.

Правнучката на Ванга: Никога не съм искала дарбата й

4. Дом с екстри
Инвестирането в къща, която е доста над бюджета ви, не е много умно нещо. Трябва да търсите сделки, които позволяват договаряне, за да можете да си го позволите. Една къща, която едва можете да си позволите, ще ви струва много пари. Освен това допълнителните ремонти и интериори ще ви съсипят напълно.

 

5. Няколко кредитни карти
Многото кредитни карти ви карат да плащате множество такси. Твърди се, че заможните хора имат само една или две кредитни карти. Инвестирането само в една супер сигурна банкова сметка е по-удобно.

Това са трите зодии, чиито семейства най-често се разпадат

6. Обсебеност от нетрайни неща
Богатите хора не губят парите си, плащайки за най-новите цифрови джаджи или скъпи ваканции. Вместо това те предпочитат да се чувстват комфортно с телефона, който вече имат, или като отседнат в уютен и комфортен хотел. Тези хора разбират стойността на парите.

 

7. Наказателни такси
Една от най-големите грешки, които хората правят, когато става въпрос за спестяване на пари, е, че забравят да плащат вноските за кредитните карти. Паричните санкции могат да бъдат доста високи в някои случаи.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП: Нови трепети и слънчево настроение тази седмица

Подобни статии

Back to top button