БългарияПоследни новини

Боклуци до тавана в апартамент предизвикаха поява на мишки и хлебарки, съседите – силно недоволни

Плъхове и хлебарки са плъзнали в блок на пловдивската улица „Димитър Талев“ в кв. „Кючук Париж“ заради собственичка, която е натрупала тонове боклуци в жилището си, съобщи bTV.

 

Съседите на Николина Стоянова и дъщеря й Кремена са подали множество жалби, водят и дело в Районния съд, но нито една институция досега не е взела някакви мерки.

 

Жителите на входа, в който Стоянови живеят от над 30 години, са се обърнали и към МВР, пожарната и ХЕИ, но са получили отговор, че това е спор, който трябва да решат помежду си.

 

боклук, апартамент, мишки, хлебарки, съседите

 

Единствено от пожарната са получили отговор, че жилището е пожароопасно и трябва да се почисти.

 

Междувременно камарите отпадъци са до тавана във всяка едно от 4-те помещения на апартамента на майката и дъщерята.

 

„Не само, че отказва да изчисти апартамента, а проблемите става все повече. Боклукът е натъпкан още по-навътре, Николина продължава да носи ненужни вещи, кашони, битови отпадъци. Вече не се издържа, не можем да живеем така“, сподели пред Трафик Нюз съседката Мария Дешева.

 

Всеки ден входът се чисти от една от жените във входа. Оказва се, че въпреки силните препарати, нищо не може да неутрализира смрадта, която се носи от първия до последния етаж. Най-критично е положението при по-топло време.

 

„Живеем като затворници в собствените си домове. Не можем да отворим вратите си, прозорците или да излезем по терасите. Имаме малки деца във входа и едва ги пазим, да не се докосват до парапетите и стените на първия етаж. Дори си слагаме ръце по устите им, за да не дишат това нещо. Не можем да сравним с нищо тази миризма. Според мен има и разложени мишки вътре, защото се усеща и воня на мърша“, разказват хората.

 

10 туристи са блокирани в Родопите, опитват да стигнат до тях

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button