БългарияНа ФокусПоследни новини

Бонев моли БСП за подкрепа в София, те му отказаха

Лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев поиска подкрепа от БСП за коалиция в София, но те му отказаха. Бонев счита, че не е възможно неговата партия да участва в коалиция с ГЕРБ, което означава, че чисто математически не може да се оформи мнозинство без участието на БСП.

Бонев счита, че е нужно управление на града без участието на ГЕРБ за да има каквито и да е реформи в столицата. Според него БСП е единственият начин да се получи промяна в София. 

„Моята амбиция е за реформаторско мнозинство без ГЕРБ. Всички останали партии, които не са били част от управлението на София последните 18 години, трябва да имат шанс да покажат, че могат да поемат отговорност“, каза Бонев.

БСП твърдо отказаха на Бонев, след като Ваня Григорова заяви, че няма никакъв шанс да се участва в съвместно управление с ПП-ДБ-СС, след премахването на Паметника на съветската армия. Спасителят на София все пак счита, че това не пречи за коалиция.

„Очевидно е, че политическата криза в столицата е много сериозна. Не бяха проведени разговори така, че да се направи необходимият компромис. Риск пред София от тази ситуация няма. Няма да спре работата, но има риск бюджетът на града, който още не е приет, да не се адаптира към новите условия, но това няма да е пагубно“, каза още Григорова.

„Паметникът на съветската армия вече е съборен. Няма да се върне. Ако БСП решат да застинат в периода 7 – 15 декември (тогава започна демонтажът на фигурите на монумента – бел. ред.), може да си останат там. Нашият призив е да изберат на коя страна да застанат“, допълни Бонев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Калин Стоянов: Готов съм да довърша започнатото, ако остана като министър

Подобни статии

Back to top button