Последни новиниСвят

Борис Джонсън лично се извини на кралицата

Борис Джонсън лично се е извинил, че е поставил в неудобна позиция кралицата, като поиска тя да одобри незаконното спиране на работата на Камарата на общините, съобщава БГНЕС.

 

Кралски източници разкриха, че в домакинството на кралицата има огромно безпокойство относно решението на Джонсън да спре работата на парламента в продължение на пет седмици, дори преди Върховният съд да постанови миналата седмица, че е незаконно.

По-рано този месец придворните измислиха начини да дистанцират монарха от политическата буря, която бушува по повод Брекзит на фона на опасенията, че Джонсън ще използва речта на кралицата като средство, за да предизвика общите избори.

 

Премиерът се е обадил по телефона на кралицата във вторник, след като Върховният съд реши, че е сгрешил като е спрял парламента за пет седмици. Източник от „Даулинг стрийт“ 10 потвърди:

„Той се отправи към кралицата възможно най-бързо, за да каже колко съжалява.“

Това бе третият път, когато Джонсън се извини насаме за нещо, за което отказа да се извинява публично. Премиерът заяви в кабинета в четвъртък, че е „грешка“ да се отхвърлят предупрежденията, че езикът му може да доведе до атаки срещу депутатите .

 

Освен това той се извини, казвайки, че при независимото разследване за сексуално насилие над деца са изразходвани 60 милиона британски лири, когато през тази година се срещна с жертви на насилие от старото си училище, Ashdown House в Източен Съсекс. 

Какво трябва да се случи, за да отнемат деца от семейството им? (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button