Борис Джонсън проговори за коронавируса

Британският премиер Борис Джонсън похвали „грижите за пример“, които е получил от лекари и медицински сестри по време на лечението си от коронавирус, заявявайки: „Дължа им живота си.“

 

Приветствайки работата на медиците в болницата „Сейнт Томас“ в Лондон, премиерът споделил с приятели: „Не мога да им благодаря достатъчно.“, съобщава Sky News, цитиран от БГНЕС.

 

Борис Джонсън прекарва седмата си нощ в болница, след като беше приет миналата неделя, 10 дни след положителния тест за COVID-19. От Даунинг Стрийт заявиха, че той се възстановява много добре, играел игри и гледал филми от болничното си легло. До момента няма информация кога е възможно премиерът да бъде изписан.

 

Годеницата му Кари Симъндс, която е бременна с първото им дете, му е изпращала писма и снимки от ултразвука на бебето, за да вдигне духа на Джонсън по време на интензивно лечение. Двойката не се е виждала, откакто Джонсън е приет в болница.

 

Страховете за здравето му нарастнаха, когато той беше преведен в отделението за интензивно лечение в понеделник, след като състоянието му се влоши.

 

55-годишният министър-председател прекара там три нощи, преди Даунинг Стрийт да потвърди, че е в „ранната фаза на възстановяването си“ и той е преместен обратно в нормално болнично отделение.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК