Борислав Михайлов подаде оставка под натиск

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка. Това стана ясно от съобщение в сайта на централата.

„Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз. След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин“, се казва в съобщението.

По-рано днес се появи информация, че Михайлов няма да подава оставка, въпреки че тя му бе поискана от министър-председателя Бойко Борисов. 

Имаше и информация, че решението му дали да си тръгне от поста ще бъде официално оповестено в понеделник. 

В крайна сметка, очевидно под силен натиск, Борислав Михайлов е бил принуден да напусне поста си. 

Исакенто за оставката му дойде след скандал на мача между България и Англия снощи, който страната ни загуби унизително с 0:6. 

Дербито бе белязано от расистки лозунги, които предизвикаха негативна международна реакция. Самият министър-председател на Великобритания Борис Джонсън поиска на страната ни да бъдат наложени тежки санкции. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК