BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: ГЕРБ е голяма партия, мога да посоча 20 премиери по-добри от Денков

ГЕРБ е голяма партия и има много имена за премиери, докато „Продължаваме промяната“ какво ще правят след като Лорер, Минков, Хазарта си тръгнат. След като не искат да правят коалиция с евроатлантическите партии, тогава да направят с „Възраждане“, но не могат, защото батковците ще им се карат.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията в Разград.

Бойко Борисов коментира изказването на съпредседателя на ПП Асен Василев, че „докато Борисов и Пеевски са начело на ГЕРБ и ДПС, те няма да правят коалиция с тези партии“.

Лидерът на ГЕРБ изрази съжаление, че е направил много глупости като се е доверил на ПП, с които е бил коалиционен партньор, но това е било направено в името на стабилността на държавата, за да „има спокойствие“.

Борисов подчерта, че поведението и говоренето на ПП е безотговорно, партията на Василев и Петков не държи никаква сметка за думите си. „Видяха провала си навсякъде. Единственият им шанс е да станат остра опозиция, да бият по новото правителство и да дестабилизират страната и евентуално след още 3-4 избори Западът отново да ни събере. Това е тяхната тактика, но това е пагубно за България“, категоричен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сравни опитите на ПП да яхнат правоохранителните органи с действията на улична бригада, която се стреми да източи от ДАНС и икономическата полиция важна информация, с която да рекетира.

Борисов е категоричен, че в момента със своите действия ПП казват, че България не ги интересува, а техните мечти се свеждат само да получат прокурор, полицай и да узурпират властта, въпреки че нямат необходимата обществена подкрепа за мнозинство. „Но ние им казваме, че това няма да стане“, подчерта той.

Борисов заяви, че предстоящите избори за ЕП и местен парламент са от изключително значение. „Много пъти съм бил премиер. По три пъти съм бил от всичко, това е достатъчно за една биография“, каза Борисов и се обърна към своите симпатизанти, които желаят той отново да бъде начело на правителството. „Приемам, че искате да ги дразним. Те знаят, че пак ще съм по-успешен от тях като премиер. Но това може да стане само в краен случай, ако имаме голямо мнозинство“, подчерта Борисов.

Той заяви, че именно сега ГЕРБ е показала, че е истинска партия след 3 години на тормоз и чегъртане. „Сега мога да посоча 20 души, които стават за премиери и ще бъдат по-добри от Денков и т.н.“, добави Борисов.

Той подчерта, че „всеки депутат отгоре или всеки депутат отдолу“ ще даде възможност да се управлява стабилно. „Ако нямаме стабилно мнозинство, няма да приемам такава отговорност“, каза Борисов и призова за мобилизация: Изкарайте 1 милион, 900 000 души да гласуват. Тогава можем да излезем и да кажем, че можем да управляваме. „А кой ще е премиер ще измислим“, добави той.

Бойко Борисов е подал жалба в Централната избирателна комисия и тя е задължила областните управители да махнат пропагандата на Николай Денков с Борисов на билбордовете по магистралите в страната. Той подчерта, че даже на ГЕРБ не разрешава да го слагат на плакати. Смисълът на плаката е кой искате да ви е премиер.

„Денков не си слага Кирил Петков, не си слага Асен Василев, не си сложил Христо. Сложил си мене. И понеже, когато миньорите го гонеха, Пеевски му помагаше, сложил от другата страна и него. С такива гърбове как няма да си премиер“, каза Борисов.

Той припомни, че Денков дължи своето премиерство на него… и на ДПС. „Но преди всичко на мен, защото му дадохме 69 депутати, за да стане премиер. Те имаха 60-тина, които намаляха, защото им избягаха, половината бяха на ДБ, така че Денков е бил премиер с 35 депутати. Кажи едно благодаря?“

Борисов отново отхвърли безпочвените обвинения срещу газопровода „Балкански поток“. Той припомни, че по негово време страната ни е изградила най-модерната и най-мощна газопреносна система на България с 80% от компресорните станции в целия регион.

„Балкански поток“ е ваш, 100% българска собственост и печели близо 1 милиард на година. Животът му е 75 години. От тях 3 години изплащаме по милиард неговото строителство, а през останалите 72 години българите ще получават по 1 млрд. годишно. И за разлика от Сърбия, където тръбата е 50% на „Газпром“, тук при нас е 100% ваша и нямате посредници. Това е направил Борисов, това е направил ГЕРБ“, подчерта Бойко Борисов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пети запис на ПП-ДБ, обсъждат овладяването на службите

Подобни статии

Back to top button