Борисов: Какво е това нахалство да си приемат закони, а да не съставят правителство? - Bulletin.BG
Борисов: Какво е това нахалство да си приемат закони, а да не съставят правителство?

Борисов: Какво е това нахалство да си приемат закони, а да не съставят правителство?

Политически въпроси по време на пресконференция на Бойко Борисов и Костадин Ангелов ядосаха премиера в оставка.

 

„Не мога да разбера не ви ли интересува пандемията? Да извадиш тези ваксини от другите страни, за да има за българите, ми струва много от белите коси. Затова съм дошъл днес тук“, каза гневно Борисов, попитан от журналисти на членовете на новата ЦИК. 

 

 

 

Той отново разкритикува бавенето на процеса по разпускане на парламента и свикване на нови избори. Борисов предполага, че нарочно ще го бавят още, за да приемат още „неща, които да задължат бюджета, без да казват откъде ще вземат парите”.

 

„Всеки ден чакам да бъде разпуснат този парламент. Това е най-краткият парламент и предполагам, че ще го бавят още, за да приемат още неща. Винаги съм бил за стабилна държава. Такава, в която непрекъснато се правят протести, няма как да върви напред. Да, има смисъл от протестите, ако има за какво. Аз съм за диалог и разбирателство. Демокрацията е това, но всичко е в техните ръце. Утре могат да направят правителство за 15 дни. След 15 дни подават оставка и отиваме на предсрочни избори. С 3 дни ще забавим изборите. Какво е това нахалство да си приемат закони, а да не съставят правителство?“, попита Борисов. 

 

По думите му трябвало председателят на новата ЦИК да бъде от първата политическа сила на последните избори, а това е ГЕРБ. По думите му обаче вероято няма да се случи така. 

 

„Ние се готвим при всякакви правила, каквито и да ни сложат. Като спортист знам, че съдията колкото и да ти пречи в края на краищата, ако играеш добре, ще победиш. Мога от сега да кажа, че председател на ЦИК ще бъде най-вероятно от партията на депутата Трифонов, зам.-председател сигурно от някоя от другите. Интересно що не направиха правителство, да носят отговорност, да пазят границата, да доставят ваксини и всичко останало”, каза още Борисов. 

 

И отново разкритикува новите промени в Изборния кодекс:

 

„Сутринта слушах една доцентка, която така се оплете милата. Били решени въпросите с вота в чужбина. Аз лично не знам, за да възложа на хората, които в ГЕРБ работят по това. Колко депутата ще влязат от район „Чужбина“? Кой ще определи къде ще има видеонаблюдение и къде няма? Какво значи по възможност? Откъде ще се купят камерите, кога? „, попита лидерът на ГЕРБ. 

 

И допълни:

 

„Чух още доста неща, че навсякъде трябвало да има хартия. Бюлетините се печатат в БНБ, но протоколите при един мастит депутат от БСП.“

 

Борисов се обърна към симпатизантите на ГЕРБ. „Винаги съм бил за стабилна държава. Държава, в която непрекъснато се правят протести няма шанс да се развива напред. Да, има смисъл от протестите, когато има за какво. Ние да излизаме само защото те са ни правили така, ми се вижда безсмислено”, каза той.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК