Борисов на инспекция с джипа: Тая пандемия ни съсипа
снимка: Официална страница във Фейсбук/ Boyko Borissov

Борисов на инспекция с джипа: Тая пандемия ни съсипа

Традиционно в събота премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция с джипа си. Днес той посети предприятие за производство на военни автомобили край Самоков. С него бяха министърът на икономиката Лъчезар Борисов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

 

По време на обиколката на предприятието Борисов направи заключението, че пандемията „ни е съсипала“:

 

„Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа – пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат от заболяването, хем – огромни щети на бюджетите“, каза премиерът.

 

Въпреки това той изрази задоволството си от това, че заводът работи и в събота. И заяви, че производството трябва да се раширява  работата да продължава.

 

И се похвали с мерките на правителството срещу безработицата:

 

„Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева. Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват, за радост, и има инвестиции“, изтъкна Борисов.

 

 

Не пропусна и да припомни за мярката 60/40:

 

„Безработицата я държим. Важно е да работят хората, за да имат пари, да се чувстват добре и да имат гаранция, че няма да ги уволняват, това им донася и психическо здраве, и парà. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20 и резултатът е много добър“, допълни премиерът.

 

Борисов бе изненадан да види познати автомобили в завода:

 

„В Египет с такава кола ме посрещнаха. И в Саудитска Арабия са такива“, каза Борисов като видя един от автомобилите, които се произвеждат в завода.

 

Директорът на предприятието разказа  на премиера, че се произвеждат и LED лампи, които могат да се ползват за улично осветление в населените места. Борисое го посъветва да се срещне със Сдружението на общините в България и да проведат разговори за внедряването на LED осветление в населените места в страната, за да се пести енергия.

 

„Единият реактор в АЕЦ „Козлодуй“ работи само за загубите, които имаме по мрежата, трябва да има енергийна ефективност“, каза Борисов.

 

 

Инспекцията му продължи с оглеждане на ремонтирания път Самоков-Дупница. Регионалният министър Николай Нанков съобщи, че изграждането на участъка е разделено на два етапа.

 

Финансирането е национално и европейско на обща стойност близо 26 млн. лв.

 

Борисов не изневери на себе си и започна разговори с местните хора. Заради това възрастен човек с колело едва не беше ударен от кола в устрема си да пресече новия път, за да се здрависа в Борисов. И да му каже:

 

„Не съм от ГЕРБ, ама браво!“

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК