БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка

„Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка, защото после подписът и отговорността ще са нейни“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Букурещ.

Пред български медии, придружаващи Борисов на конгреса на ЕНП, той отново изрази недоволство с гласуваната оставка на правителството и попита защо ПП-ДБ не са изчакали. Лидерът на ГЕРБ потвърди, че преговорите по проектокоалиционното споразумение започват в петък, 8 март.

В случая президентът не ни е виновен. Виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза. Предполагам, президентът е разумен човек, така че се надявам, че следващите няколко дни няма дори да поиска да се забърква, коментира Борисов.

Габриел ежедневните решения ще ги взема сама, трябва да си подбере екипа и трябва да каже мога да работя подпишете това споразумение ли не мога да работя, не го пописвайте. Ще има преговори, разбира се, уточни Борисов.

Имаме преговарящ екип, воден от Мария Габриел, тя води преговорите. Можеше вкарването в пленарна зала да е в сряда, да излезе Петков да защити това правителство, аз да изляза – да кажем предлагаме новите ротационни министри, кабинет, за да продължим напред, това е логичното и правилното, сега ние започваме – кога президентът ще даде мандат, кога, на кого, защо се дадохме в ръцете му? Защо? Вече от нас нищо не зависи, коментира още Борисов. Той добави, че парламентът по конституция ще продължи да работи, а вътрешнопартийните проблеми не трябва да се прехвърлят.

Борисов коментира, че край Русе инфраструктурата е в плачевно състояние.

„Нека да видят каква е смрад край Русе, там има ями по-големи от мене, подобрената инфраструктура за 3 години. Съветвам го по теми, по които Денков се е провалил за 3 години, да не коментира ще им кажа, че те откриха 14 км, с 26, 5 млн. индексации и сега им давам за домашно – това е по 2 млн. километъра строи, къде са чувалите, бе? Защо строите с 2 млн. на километър, какво се промени, цялата отсечка ще стане половин милиард по-скъпо за българите, защо това не се коментира, попита Борисов. Сега щом сте направили инфраструктурата, защо е по-скъпо, къде отидоха тези чували, защо 2 млн. е по-скъпо?“

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

74-годишна жена даде близо 10 000 лв. в торба на ало измамници

Подобни статии

Back to top button