БългарияНа Фокус

Борисов отговори на Радев: Да каже кои пари да спрем

Нов епизод от сблъсъка между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Този път отговор дойде от министър-председателя, който посети град Лъки. Той отговори на вчерашните критики на държавния глава, че през изминалите месеци били източени милиони. И попота: „Кои пари да спрем?“.

 

„Ако президентът Румен Радев смята, че източваме държавния бюджет, нека ясно да каже в кои сектори да спрем да изплащаме. Да спрем изплащането на 106 милиона лева на месец за пенсионерите и 15-процентното увеличение на парите за полицаите? Или да спрем двойното увеличение на заплатите на учителите или парите за кметовете? Или за хората на първа линия и мерките в подкрепа на бизнеса? Или за АМ „Хемус“, Ботевград – Мездра, Монтана – Враца – Видин, АМ „Европа“ и АМ „Струма“. Именно защото реагирахме първи на кризата и финансирахме ключовите мерки за справянето с пандемията – днес сме на едно от последните места в Европа по заболеваемост“, заяви гневно премиерът.

 

 

Той поиска държавният глава да уточни кое съсловие са облагодетелствали властите.

 

„Това са пари, които отиват директно при хората”, поясни министър-председателят.

 

Борисов се определи като „най-стиснатият“ политик у нас:

 

„Така хвърля едни приказки. Нека да каже кое съсловие сме облагодетелствали! 15 години бях най-стиснатият в държавата, но това даде резултат и сега харчим повече по време на пандемията“, коментира още Борисов.

 

Премиерът отново се похвали за „майсторско управление“ на кризата, породена от пандемията:

 

„Харчели се пари. Изброих сигурно 5 млрд. лв. в тези проекти и за това, което се прави. Пандемия е. Виждате в другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи“, каза още Бойко Борисов.

 

Посещението на Борисов се излъчваше на живо от страницата му във Фейсбук, а заедно с него бяха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

 

От правителствената пресслужба съобщиха, че ще бъдат отпуснати 470 000 лева на община Лъки за спешни укрепителни дейности. Преди дни в района имаше свлачище, предизвикано от проливните дъждове. 

 

 

„Днес се надявам, както видяхте за Своге – в рамките на часове преведохме парите и започнаха да чистят. Надявам се до края на деня, най-късно утре сутрин да си получат средствата. Освен това за миньорите, които са в рудниците оловно-цинковите, в сряда ще им се продължи концесията, за да са спокойни и сигурни за работата“, подчерта министър-председателят Борисов.

 

Премиерът добави, че Комисията ще прецени също колко допълнителни средства ще са необходими за укрепването и на други проблемни места, сред които терени в Костинброд, Гоце Делчев, Брезница и Дъбница.

 

Доц. Кунчев: 19 ваксинирани се оплакали от странични реакции, масовата имуницаия започва от пролетта

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button