You are currently viewing Борисов заръча да ваксинират Мангъров публично и сравни ваксинирането със санирането
снимка: МС

Борисов заръча да ваксинират Мангъров публично и сравни ваксинирането със санирането

„Даже с Мангъров говорих – и той ще се ваксинира. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% за ваксинирането.“ 

 

Това каза при посещение в столичната болница „Св. Анна“ премиерът Бойко Борисов. Той посети лечебното заведение точно един ден след като именно там започна кампанията по ваксинация. 

 

 

Министър-председателят подчерта, че е важно знакови лица да се ваксинират, затова е говорил и с най-големия критик на Щаба доц. Атанан Мангъров. 

 

Здравния министър проф. Костадин Ангелов, който беше заеднос  премиера в столичната болница, докладва, че 699 души са си поставили ваксини вчера. Нямало сериозни странични ефекти. 

 

„Съвсем леки болки в мястото на убождането. Този ефект е добър и показва, че има реакция на организма”, поясни проф. Ангелов.

 

Най-много ваксинирани има в Пловдив, следван от София, Бургас и София – област.

 

Ваксинацията в страната продължава и днес. 

 

На този фон премиерът Борисов обяви, че мерките са били много навременни и са довели до спад в заболеваемостта, както и до намаляване на натиска в лечебните заведения:

 

„Натискът върху интензивните отделения спадна. Огромната ни радост е, че оздравелите са в пъти повече от новозаразените”, подчерта министър-председателят.

 

Борисов посочи, че пристига все повече информация за ваксините и така здравните власти ще могат да обясняват за нея на хората.

 

„Ще дойдат различни ваксини, за да могат личните лекари да кажат при кого коя е най-подходяща. Тези, които дойдат дотогава, около 70-80 000, ще бъдат поставени на хората на първа линия и всички останали”, каза още премиерът.

 

Той сравни ваксинирането със санирането:

 

„Ще стане като със санирането – в началото минаваха емисари и плашеха хората, че ще им вдигнат данъците, че някой ще купи или продаде имотите, такива измишльотини“.

 

„Като видяха хората колко е хубаво, кметовете сега питат кога ще продължи санирането. Същото е и с ваксината – в началото се уповаваме само на Европейската агенция по лекарствата и на Европейската комисия“, обясни Бойко Борисов.

 

От Фейсбук страницата на премиера стана ясно, че се отделят близо милион и половина за столичната болница „Св. Анна“.

 

„От бюджета на Министерството на здравеопазването ще осигурим 1,4 млн. лв. за закупуването на нов и модерен скенер за нуждите на УМБАЛ „Св. Анна“ в София. Вече отпуснахме близо 1 млн. лв. за оборудването на Клиниката по кардиология с най-съвременна медицинска апаратура. По време на посещението си в УМБАЛ „Св. Анна“ уверих директора на болницата д-р Славчо Близнаков, че може да разчита на нашата подкрепа и при изграждането на новия параклис в двора на лечебното заведение. Ще съдействаме максимално строежът да започне възможно най-скоро“, написа Борисов.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК