БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: „България вече изглежда отвратително отвън, а „Промяната“ обраха българите

ГЕРБ трябва да управлява, най-добрите експерти са в ГЕРБ, трябва ни убедителна победа, за да може от позицията на първите да сглобим правителство. Това заяви в Сливен пред препълнена зала лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „С 20 процента инфлация сме, може да си хвърлим 20 лева от джоба на всеки сто лева, защото толкова е инфлацията, която тези момчета докараха в България“, даде пример за драстичното обедняване на хората лидерът на ГЕРБ. Борисов отбеляза, че България вече изглежда отвратително отвън, а „Промяната“ са обрали българите. 

Храната е скъпа заради политическата несигурност, трябва ни стабилен кабинет след 2 април, а правителство може да има само с ГЕРБ-СДС, подчерта пред препълнената зала водачът на листата за Сливен Десислава Танева. В тежка ситуация сме, но ние не говорим с лозунги, а с факти, каза още тя. Кметовете от региона бяха категорични, че управлението на „Промяната“ е било най-некомпетентно и продуциращо голяма несигурност. 

Междувременно ГЕРБ получи силна подкрепа от официалната студентска организация на Европейската народна партия (ЕНП/EPP) European Democrat Students (EDS). „Кабинет на ГЕРБ е единственият шанс да има демокрация в България“, заяви Лени Ферети от Белгия. „Подкрепата ни към ГЕРБ и Бойко Борисов е пълна! Време е да излъчат правителство на България“, допълни председателят на официалната студентска организация на Бепе Галеа.

„Аз винаги съм защитавал в пълен синхрон интересите на страната. Една от най-големите ми грешки в кавички е, че направихме Балкански поток, защото не дадох тръбите да заобиколят България. Направих най-добрата компресорна система на Балканите, всичко е ваша собственост, която 75 години ще ви печели пари“, обясни Борисов.

Борисов попита и защо спряха санирането, след като цели заводи работеха за дограма. „51 блока санирани, само това да сме направени в Сливен, е достатъчно“. Той попита пълната зала със симпатизанти какво са им направили за последните две години. „Път ли ви направиха, две години не поддържат магистралата? Какво направиха, прекратиха договорите, с които работихме ние. Разплатиха с половин млрд. повече, това е корупция“, заяви Борисов. 

„ПП ви обраха, няма смисъл да ви агитираме, от всеки литър нафта ви вземаха пари. След като си тръгнаха Киро и Асен, 15 дни по-късно паднаха цените. Сега парите ги няма. Един сектор няма, в който да е направено нещо. Няма едно ново нещо. Един от най-големите износители на оръжия сме, но е от 1989 г. Всеки от вас може да извади 20 лв. и да ги хвърли. С толкова сте обеднели от инфлацията“, каза Борисов.

„Ще поддържаме Украйна, ще участваме в даването на оръжия, както целият бял свят. Ще забраним вноса на слънчоглед и зърно от Украйна, за да не ощетяваме нашите производители. Има и други компенсаторни начини за тях“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„България е изживяла много кризи, аз съм ви вадил от три – гръцката, миграционната и Ковид. Бюджетите ми винаги са били в излишък“, обясни още Борисов. По думите му Радев е измъкнал „шарлатаните“ и те съсипаха държавата. Вчера чух Демерджиев, би трябвало да има арести и в „Нексо“, допълни той.

„Най-добрите експерти са в ГЕРБ, не виждам там нито един добър експерт. Трябва ни убедителна победа, за да може от позиция на първите да сглобим правителство. Имаме 3 варианта за правителство, дайте ни добър резултат, на 3-и, 4-и ще ви кажа“, заяви лидерът на партията.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Сова Харис: ГЕРБ печели изборите с 1,3%, Левицата влиза в парламента

Подобни статии

Back to top button