БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: Разочаровам се от ПП-ДБ

“Запознах се с меморандума. В него пише, че кандидатури трябва да бъдат прозрачни и непартийни, експерти. Те изпратиха обаче Станислав Тодоров, депутат от ПП за шеф на КЕВР – ярка политическа фигура. Петър Петров изпратиха за заместник-шеф на ДАНС. Виждате ли колко непартийни, прозрачни, колко експертни”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, ден след като вицепремиерът Мария Габриел отхвърли предложения от ПП-ДБ меморандум за управлението на страната, предаде.

“Гюров пратиха в БНБ – ярка политическа фигура. По кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ“, продължи да пита Борисов и добави: „Къде се произнесоха неправителствените организации. Чий глас чухме?“.

“С една дума, със своите говорители, те пръскат в медийното пространство, че това са някакви борци за чистота. Всичките им действия досега показват обратното,” подчерта Борисов.

Относно МС лидерът на ГЕРБ заяви, че са излъчили Мария Габриел, която е 15 години еврокомисар, а ПП-ДБ са излъчили Николай Денков, който е ярка политическа фигура.

„Андрей Цеков – ярка политическа фигура за министър на МРРБ, Асен Василев, който е лидер на ПП и е ярка политическа фигура. Искате ли да ги карам под ред? Нито един от тези принципи за прозрачност и независимост не е спазен”, коментира Борисов, след което изрази потвърждение, че и ГЕРБ са “за” независими регулатори и неизлъчване на ярки политически фигури, както е записано в меморандума.

Той засегна и темата за негласуването от страна на ПП-ДБ в пленарна зала проект за строежа на ядрената централа на “Уестингхаус”.

“Разочаровам се от ПП-ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа. Гласуваха против, това не е добър знак”, допълни още Борисов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането, пи турско кафе и седя в скута ми

 

Подобни статии

Back to top button