Бойко Борисов: Ще спя с пистолет до главата, Радев ме следи с дрон

След появилите се скандални снимки с премиера Бойко Борисов той свика извънредна пресконференция, на която освен отговори даде и обвинения. Едно от най-сериозните бе, че президентът Румен Радев го следи с дрон. 

 

„Радев ме следи с дрон, който му е подарен от Китай. И като кажа на охраната, че ще го сваля, той го прибира. Докарва ми го пред терасата, пред входа“, заяви пред журналистите Борисов.

 

На извънреден брифинг Борисов категорично заяви, че атаките срещу него и управлението няма да го накарат да си тръгне от властта. Той подозирал кой стои зад компроматната война. Бил наясно и защо атаките идват сега – рейтингът на кабинета бил много висок, след справяне с епидемията.

 

А въпросните снимки изобразяват пачки със стотици евро, златни кюлчета и пистолет в нощно шкафче, за което се твърди, че е на Борисов. На единия кадър дори се вижда как той спи на леглото до същото нощно шкафче.

 

Зад Борисов на пресконференцията в партийната централа застана целият елит на ГЕРБ. Пред журналистите премиерът заяви, защо то атакуват.

 

„Нашите политически противници днес удариха дъното. Омразата към нас започна от момента, в който извадихме страната от една орбита и с придобиването на самолетите F16 я прехвърлихме към истинската евроатлантическа ос”, заяви той.

 

Борисов заяви, че е подозирал, че ще има такива компромяти. 

 

„И какво получаваме? Компромати и манипулации! Аз всеки ден предупреждавах, че това ще се случи. В учебниците на КГБ е написано, че трябва да създадеш такъв компромат, с който да отвратиш и самия герой на снимките”, коментира още Борисов.

 

Записките и снимките дошли в момент, в който ГЕРБ трупали все по-голям рейтинг. Според него всичко това е нагласено още преди година, тъй като тогава мокетът в спалнята му бил такъв, какъвто е на снимките. „Оставаше само едно малко момче да сложат до мен – и направо да се хвърлям оттук… Това ли е демокрацията?”, каза още премиерът.

 

Според Борисов опонентите му искали предсрочни избори.

 

„Кое наложи тази ярост? Само след няколко месеца някои искат служебно правителство и 1,5 млрд. да се насочат в друга посока. Това е целта на днешното занятие”, смята Борисов.

 

Атаката можела да идва и от най-близките му хора.

 

„Кабинетът, спалнята и тоалетната са на един етаж. Всички си ходеха нагоре-надолу. Те може да са били там и преди”, заяви Борисов.

 

Борисов каза, че има съмнения в своя съсед в резиденция Бояна – президентът Румен Радев.

 

„Заплахите идват не от кого да е, а от държавния глава, от обединителя на нацията. За да не е само той в калта, дай да ме вкарат и мен там. Ние сме жертва, а не инициаторите на всичко това”, каза още министър-председателят. И допълни, че „компроматите се изготвят на първо място от президента Радев, оттам от БСП, Мая Манолова, Цветанов, Слави Трифонов и всичките ДСБ-та по земните кълбета“.

 

„На форума в Давос ни демонстрираха как се правят компромати. За такива цели са създадени цели звукозаписни студия”, обясни Борисов. И категорично заяви, че политическите му съперници прибягват до подобни прийоми, защото „видяха, че на избори не могат да ни бият”.

 

„Целта им е да се убие флагманът и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. Да ни смачкат психически, а след това и физически… И те не жалят нито сили, нито пари. „, категоричен е Борисов.

 

Той говори и за изтеклия преди дни запис, за който се твърди, че е телефонен разговор между него и неизвестен събеседник. „Всички от ГЕРБ са с мен от 20 години и могат да кажат дали пия, камо ли да фъфля”, заяви Борисов. И допълни: „Опитаха се да пуснат компромат и за Цвета, та тя да си тръгне. Тя е една от малкото, които се карат с мен. Очакваха с компромати да си тръгне тя и цялата кърджалийска организация“.

 

Борисов обобщи на финала успехите на своето управление.

 

„Наркобарони по 10-15 г. получиха благодарение на нашата политическа воля. ДАНС почнаха с хора, които ощетяват бюджета с огромни суми”, продължи Борисов.

 

И въпреки че вярвал на професионалистите от НСО, занапред щял да спи с пистолет.

 

„Имам си пистолет и не се разделям с него. Но не го държа до главата си, докато спя. От днес обаче ще започна да спя с пистолета до главата си“, сподели премиерът. И допълни: „Аз, като всеки нормален човек, имам живот, не съм стерилен“. На въпрос дали се притеснява за сигурността си, Борисов отсече: „Вече да”.

 

От президентската институция съобщиха, че Румен Радев ще коментира изказванията на Бойко Борисов утре.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК