You are currently viewing Бойко Рашков освободи полицейски шеф заради Венци Боксьора

Бойко Рашков освободи полицейски шеф заради Венци Боксьора

Началникът на 2-ро РУ е отстранен. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който коментира пред медиите случая с Венцислав Дамянов – Боксьора. Мъжът беше арестуван след телевизионен репортаж на Нова телевизия по зрителски сигнал. Граждани твърдят, че той тормози жителите на софийското село Световрачане. 

 

След задържането на Боксьора обаче той беше освободен. След разразило се обществено недоволство обаче последва акция на СДВР и освен повторното му задържане, бяха арестувани още трима души. 

 

„Не може един началник да не е знаел, че в неговия район е имал лица, които се занимават с наркотици и пребиват хората. Неговите служители са бездействали“, мотивира решението си Бойко Рашков. 

 

Според вътрешния министър над Боксьора е имало полицейски чадър. Той обясни, че се обмислят и рокади в ръководството на столичната полиция.

 

Нови данни за нарушения на последните избори

 

Относно темата с изборите, Рашков поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с изборите от 11 юли.

 

„В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС иначе няма да получи отопление през зимата“, това коментира пред журанлисти министър Рашков.

 

„Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи във връзка с изборите от 11 юли, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е приготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази, като „репресия“ и „антидемократичност“, което е свързано с моето име. Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения“, каза още Рашков.

 

И обвини предшествениците си на поста в бездействие. 

 

„При положение, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна, то МВР, който е един от органите, който може да противодейства на тези действия, сега няма да действа така, както бяха действали до този момент предишните министри на вътрешните работи – Терзийски и Младенов. Ние статистически доказваме, че към онзи момент тези министри, които са били пряко подчинени на Борисов, не са извършили абсолютно никаква дейност във връзка с изборите, които са били провеждани в онзи период, с изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Божков и партията на Цветан Цветанов“, каза Бойко Рашков.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК