Божков: Полицаи пъхали „вещества“ в джобовете на арестуваните

Божков: Полицаи пъхали „вещества“ в джобовете на арестуваните

Бизнесменът Васил Божков с нови упреци към действията на прокуратурата и полицията по време на днешната акция срещу негови приближени.

 

По думите на бизнесмена с 18 обвинения според очевидци на арестите полицаите пъхали „вещества с неясен произход“ в джобовете на задържаните.

 

„Арестът е извършен на улицата, без представена заповед. Прокуратурата унищожава истинските доказателства и се опитва да фабрикува фалшиви“, пише Божков по повод задържането на Веселин Балтов.

 

 

Балтов е човекът, отговарял за сигурността на Васил Божков в продължение на години. Той е сред тримата най-близки хора на Божков и е приятел с брат на известен полицай. Той е задържан днес по време на акцията в Сандански. 

 

Припомняме, че бяха претърсени и два офиса в София – един в кв. „Симеоново“ и един на ул. „Черковна“, където се помещава офисът на бившия служител на МВР Славчо Марков, за когото се знае, че е приближен на Божков. Смята се, че именно той е следил и снимал един от наблюдаващите прокурори по делото срещу Божков – Ангел Кънев.

 

А другият задържан е Емил Кабакчиев – шеф фирмата за охрана и детективски услуги АН-В, за която се твърди, че е на хазартния бос, съобщи „Марица“.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК