Последни новиниСвят

Британският премиер свика спешно комисията КОБРА

Премиерът Тереза Мей свика  комисията за извънредни ситуации КОБРА. Тревогата е заради задържания от Иран петролен танкер. Ще се обсъжда сигурността на корабоплаването в  Персийския залив.

Външният министър Джереми Хънт ще запознае депутатите с мерките на правителството по случая. В петък, в Ормузкия проток, Иран задържа петролен танкер под британски флаг с 23-ма души екипаж. Техеран твърди, че корабът е нарушил морското право. Сега КОБРА ще се заеме със случая.

Ден по-късно Лондон заплаши Техеран, че ако не освободи плавателния съд и моряците на борда му, ще последват ответни действия. Стана ясно, че екипажът на танкера, плавал под британски флаг, е добре. Информацията дойде след като компанията собственик на товарния кораб е осъществеила контакт с моряците.

Екипажът вече се намира на иранска територия, но ще остане на борда на кораба, за да съдейства на разследването по случая. 

ИРАН ЗАЛОВИ АГЕНТИ НА ЦРУ?

По-рано днес Иран обяви, че са заловени 17 шпиони, работещи за американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ), и някои от тях са осъдени на смърт. Информацията е на ирански медии, цитирани от Ройтерс и БТА.

Министерството на разузнаването заяви, че е разбило шпионска група на ЦРУ и е заловило 17 шпиони. Според министерски служител някои от арестуваните са осъдени на смърт.

Лондон срещу Техеран заради задържания танкер

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button