На ФокусПоследни новиниСвят

Брюксел за интервюто с Путин: Изненада може да бъде само ако се разплаче и се извини на украинците

Петер Стано, говорителят на Европейската комисия, коментира предстоящото интервю на Тъкър Карлсън с Владимир Путин, на което според него няма да се види нищо ново.

„Всеки може да предположи какво ще съдържа интервюто на американският телевизионен водещ Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин. Вижданията на руския президент са известни. Изненада може да бъде, само ако Путин се разплаче и каже, че напълно се е провалил и се извини на украинците. Тогава бихме благодарили на г-н Карлсън, че е направил това интервю.“

Според него платформата Х, където ще бъде качено интервюто, следва да го свали възможно най-бързо, ако то е в нарушение на правилата.

„Ако съдържанието бъде съобщено от страна на потребителите като нарушение, платформата трябва да провери и възможно най-бързо да го премахне“, поясни говорителят. „ЕК не се намества по отделни случаи, а при постоянно нарушение на правилата от дадена платформа“, допълни той.

„Истината тук е ясна. Русия извършва незаконна агресия срещу украинския народ и държава. Путин започна тридневна операция, която продължава вече две години, в нарушение с Хартата на ООН. Това не е въпрос на гледни точки, това е факт.

Става въпрос за манипулиране на информацията, което е хронично за Кремъл, но също така и за някои други политически фактори, в други части на света. В този случай то е насочено срещу Европейски съюз и е заплаха за нашите общества. Целта е да се подкопае публичното доверие, да се предизвика объркване и по тази причина ние ще се защитаваме. но няма да го правим като в Русия – чрез репресии, тормоз на журналисти и закриване на медии“, каза Стано.

„Путин се опитва да убие колкото се може повече украинци по една единствена причина – неговото извратено желание да установи една неоимперска Руска империя и да налага волята си на всички свои съседи. Няма да толерираме това“, добави той.

От ЕК отбелязаха, че през декември комисията предприе разследване срещу „Х“ (Туитър), което би могло да завърши включително с решение за налагане на глоба.

„В ЕС се борим се с дезинформацията чрез свободата на изразяване на мнение, а не с опити за отравяне, преследване и прогонване“, обобщи говорителят. Попитан дали Карлсън може да бъде включен в следващите европейски санкции срещу виновниците за разпространение на пропаганда и дезинформация в интерес на Русия, той уточни, че подобни решения се взимат при закрити врата от държавите в ЕС.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин обърна целия наратив, още преди да е публикувано

Подобни статии

Back to top button