БългарияНа ФокусПоследни новини

БСП и ПП ще си помагат взаимно на местните избори

Лидерът на БСП Корнелия Нинова вече договаряла с ПП взаимна подкрепа за кандидат-кметовете на двете формации на балотажа – в зависимост от това чия номинация стигне до втория тур. Това призна самата тя в кулоарите на парламента.

Нинова поясни още, че по места двете формации вече си партнират.

„За тези въпроси ще говорим с ПП на балотажи. Ако отиде наш или техен кандидат, сме говорили за това. Има някои места, където си сътрудничим и в момента. Имаме издигнати кандидати – независими, с инициативен комитет, които се подкрепят от няколко партии – включително и от нас и ПП. Нямаме с ГЕРБ, това да е ясно. Това е червената линия“, коментира Нинова.

Червената линия на БСП пред партньорствата на местния вот се отнася само до ГЕРБ, акцентира тя.

„Последователно искаме да променим модела на ГЕРБ, както на национално, така и на местно равнище, ГЕРБ ни е основен опонент“, добави Нинова.

Соцлидерката потвърди още, че кандидатът на партията за кмет на столицата ще бъде Ваня Григорова, издигната от БСП-София. Кандидатурата на синдикалистката обаче не беше утвърдена на последния пленум, на който БСП одобри 138 кандидат-кметове.  Социалистите приключват окончателно с номинациите на пореден пленум в събота, 16 септември, след като преди седмица  кметски подмениха немалко номинации, издигнати от местните партийни организации, и наложиха свои фаворити.

Един от скандалите беше в Сливен, където Националният съвет на БСП отхвърли издигнатия от общинската конференция Минчо Афузов и номинира бившия кмет Кольо Милев, а лидерът на партията Атанас Делибалтов с още десетина социалисти напуснаха организацията. Въпреки това Афузов ще участва в предизборната надпревара с инициативен комитет. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ГЕРБ вече води на ПП-ДБ с близо 7%, Възраждане се приближават до второто място

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button