БългарияНа ФокусПоследни новини

БСП отказаха на ГЕРБ – ще говорят само за политики, не за правителство

И от БСП ще откажат поканата на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство. Това обяви Борислав Гуцанов.

“Не е възможно ревизия на решението, защото е конгресно – да не се участва в правителство на ГЕРБ”, категоричен е Гуцанов, който ще е председател на парламентарната група на Коалиция “БСП за България. За нас въпросът е изчерпан. Когато говорим за правителство няма да отидем. Ако се говори за политики в НС, е нормално да има определени диалози.”

Гуцанов обаче призна, че не е запознат с подробностите от поканата. 

Той коментира “изхвърлянето” на новия депутат на социалистите Калоян Методиев.

“Националният съвет първо призова Калоян Методиев, с огромно мнозинство без нито един глас “против” или “въздържал се”, което рядко се случва, да се оттегли от НС”, обясни Гуцанов, признавайки, че Методиев не е бил предложен на Национален съвет като кандидат, когато са се редили листите.

“Беше оставено празно пространство за коалиционен партньор или гражданска квота. Националният съвет не е обсъждал Методиев като кандидат за депутат. Той се появи при регистрацията на листата в избирателната комисия”, разкри Гуцанов пред БНР. 

По-рано днес ГЕРБ-СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите ГЕРБ – СДС предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

Първият разговор на ГЕРБ-СДС беше с ДПС. От партията на Бойко Борисов поканиха формациите, които влизат в 50-ото Народно събрание по реда на електоралната им тежест.

Втората среща днес трябваше да е с ПП-ДБ, но те заявиха в писмо, че няма да участват в преговорите.

От “Възраждане” и “Величие” също отказаха разговор за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ГЕРБ канят другите на преговори за правителство днес и утре

Подобни статии

Back to top button