You are currently viewing Членове на СИК в Пловдив си тръгнаха преди да предадат протоколите, заплашили да запалят бюлетините

Членове на СИК в Пловдив си тръгнаха преди да предадат протоколите, заплашили да запалят бюлетините

Хаос при предаването на изборните протоколи имаше в почти цялата страна. Особено силен бе той в Пловдив, където по информация на Нова телевизия членове на СИК си тръгнали, а полиция започнала да ги издирва. Те заплашили и да запалят бюлетините.

 

„На ръба на силите си сме, нямаме физическа възможност да останем повече”, заявиха някои от чакащите представители на СИК-ове пред НОВА.

 

В панаирната палата през нощта е спрял токът и хората са останали и на студено. Един човек е припаднал.

 

В обедните часове днес по-малко от половината изборни протоколи в РИК-Пловдив бяха обработени.

 

„Протоколите от СИК-овете в състава на 16 РИК – Пловдив се предават ритмично, но много бавно и едва към 7ч. усетихме малко топлина в залата“, коментира пред БНР тази сутрин Цветанка Симеонова – председател на 52 СИК, която за първи път участва в състава на секционните комисии. Тя препоръча да бъде подобрен начинът за броенето и отчитането на гласовете, които забавят действията на РИК.

 

Гергана Костадинова – говорител на 16 РИК – Пловдив подчерта, че за първи път в тези избори на територията на Пловдив – град не се е провело експериментално гласуване, като в почти секции е имало специализирано устройство за машинно гласуване. „Това даде отражение върху протокола, който ни бе предоставен от ЦИК и е доста обемен“.

 

Костадинова бе категорична, че организацията на изборния ден от Община Пловдив и от районните администрации е била много добра, като освен изборните книжа в предишния ден са раздавани и задължителните дезинфектанти и това е подпомогнало организацията на изборния процес.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК