COVID-19 стигна до Враца, бебе на година е сред заразените

21 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативн щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

 

„Случаите на COVID-19 у нас са вече 498. Има първи случай във Враца. Заразеният там е мъж на 57 години“, каза още председателят на щаба. 

 

В болница са настанени 173 души, изследвани са над 350. В София са приети 97 души, от тях 17 са интензивни, в Пловдив приетите са 14, три са интензивни. Така общо пациентите в тежко състояние са 20.

 

Към момента има 34 излекувани.

 

„В София има 8 случая, в Бургас – 2. Единият е мъж е на 34 години от Несебър, който се е завърнал от Банско на 1 април и една жена на 33 г. в Бургас. В Пазарджик има 2 случая – на 71 и 43 г. с двустранна пневмония и диабет. В Добрич има бебе на 1 годинка с ларингит. Доказано е, че родителите са с коронавирус. Пробите на детето също са положителни“, съобщи още Мутафчийски.

 

„Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19”, каза още той.

 

Мутафчийски потвърди, че в Костинброд има потвърдени 5 случая на заразата.

 

„Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там“, съобщи още той.

 

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин. „Наблюдаваме ситуацията изкъсо. То ще се ползва със същия сатут като областен град“, допълни Мутафчийски.

 

Запитан за контактните лица на депутата от ДПС Хасан Адемов, шефът на Оперативния щаб коментира: „До колкото знам д-р Адемов е правил дарение в областта, в която е депутат. Там не е имал контакт нито с пациенти, нито с широк кръг лица“.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК