You are currently viewing „Дързост“ и „цинизъм“ накарали полицаите да пребият 29-годишния, настанен в „Пирогов“
На снимката: комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР

„Дързост“ и „цинизъм“ накарали полицаите да пребият 29-годишния, настанен в „Пирогов“

29-годишният Димитър Педев, за когото стана ясно, че е един от двамата, приети в „Пирогов“ след насилие от страна на полицаите на протеста срещу правителството в петък, се е държал изключително зле спрямо органите на реда с „поведение, асоцииращо се с изключителна дързост и цинизъм“.

 

Към него не е упражнено насилие в скандалното видео, в което се вижда как полицаи ритат паднали на земята зад колоните на Министерски съвет.

 

Това каза на нарочен брифинг комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР, цитиран от Дир.бг. Той бе категоричен, че за всички случаи на насилие се работи по събиране и установяване на цялата истина.

 

„Сутринта чухме гледната точка на майката, но това е само едната гледна точка“, каза Хаджиев.

 

„Този случай не е отнесен към видеото под колоните на МС. Педев е задържан на 10 юли от 21.30 ч. на Орлов мост за изключително грубо и непристойно поведение към полицейските служители. Той е задържан в Първо районно управление, където му е дадена възможност за оказване на медицинска помощ и да се свърже с адвокат и със свои близки, където той е отказал да подпише и декларация“, обясни подробно шефът на СДВР.

 

По думите му, след като Димитър Педев се е оплакал, че не се чувства добре, е извикана линейка и е откаран в Пирогов.

 

„Не може да каже дали е бит, или не“, каза Хаджиев. Той поясни, че ще бъдат снети записи, ще стане ясно дали е упражнявано полицейско насилие и вече има повдигнато обвинение.

 

Полицаите казаха, че Димитър ги е обиждал с нецензурни думи, които не са за пред обществото и няколко пъти му е отправено разпореждане да преустанови своите действия.

 

Старши комисар Хаджиев апелира да бъде дадено време на МВР, за да се установи в цялост обективната истина и участвалите в съответните ситуации лица. Резултатите от проверките ще бъдат изнесени пред обществото.

 

Директорът на СДВР допълни, че при снощния протест няма задържани. Неговият заместник Антон Златанов призова гражданите да не се поддават на провокациите на малки групи провокатори. Той добави, че вчера също е имало провокатори на протеста и поздрави хората, че не са се поддали на действията им.

 

„Протестирайте спокойно, изразявайте своето мнение по демократичен начин, не се поддавайте на провокации“, призова гражданите Златанов и добави, че целта на полицията е да опази реда.

 

„Протестирайте, но не нападайте полицията. Тя е там да пази вас“, заяви зам.-директорът на СДВР.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК