БългарияНа ФокусПоследни новини

Денков: Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството

“Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството. Разделението е голямо, залогът е голям”. Това заяви акад. Николай Денков. 

Коментарът му идва няколко часа преди пресконференцията на Радостин Василев, на която се очаква да обяви, че напуска групата на ПП-ДБ и застава против постигнатото съгласие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, което да изведе страната от политическата криза.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви снощи, че Радостин Василев е участник в „активно мероприятие“, което има за цел да взриви постигнатия консенсус. Един от основните мотиви на разследвания депутат е и „обида“ за това, че няма да бъде включен като министър в едно бъдещо правителство.

“Нека да видим какво ще каже днес Радостин Василев. Доколкото знам се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам доколкото можем спокойно да минем през тези препятствия. Мисля, че и госпожа Габриел има желание да се види краен резултат”, заяви още акад. Денков.

Той засегна и гласуванията в правна комисия от вчера. “ГЕРБ -СДС казаха, че ще приемат Крумовите закони, но вчера в правна комисия бяха осакатени част от текстовете. Много е важно да видим как ще се развие тази част. Ако започнем да подменяме текстовете, почваме да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска съдбена реформа, то аз не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Това е много по-важно, отколкото министерските постове”, обясни още Денков. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Извънредно изявление на Кирил Петков: Политици на ПП-ДБ са записвани от службите, заплашват правителството

Подобни статии

Back to top button