BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Депутат от ДБ организира събития с транссексуални комици заедно с ЛГБТ НПО

Организацията на депутата от ДБ Елисавета Белобрадова „Три жени на микрофона“ организира комедийно събитие с транссексуални водещи в партньорство с НПО, което се занимава с ЛГБТ каузи. Това става ясно от публикации във фейсбук страницата й, където се рекламира събитието „Смей се с GLAS“. Въпросната GLAS е едно от много НПО-та в България, които се занимават с ЛГБТ въпросите в държавата, като въпросната организация е абревиатура на английски – „гейове и лесбийки, приети в обществото“. 

Според страницата на НПО-то, неговата мсия е „за пълно участие на ЛГБТ хората във всички аспекти на живота и обществото“ и то цели да осигури „пълно равенство и закрила от всички форми на дискриминация“. 

Драго Баго – един от комиците на събитието

Това не е първия път, когато организацията на депутата от ДБ Белобрадова организира подобни събития. От страницата й става ясно, че и през януари се организира моноспектакъл на „куиър“ комик, което е друг вид сексуална/полова ориентация, която приспада към ЛГБТ и има дори своя буква (която рядко се изписва в съкращението). 

„Ние сме първата продуцентска къща в България, която застава открито за куиър стенд-ъп артиститие и смело можем да заявим (след 5 sold out на Смей се с GLAS), че са абсолютно fabulous във всяко едно отношени“, пише на фейсбук страницата на организатора.
В друга публикация въпросната водеща описва темата как в България има над 1000 семейства от две жени, които отглеждат над 1900 деца. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Почина поетът Лев Рубинщайн – остър критик на Путин

Подобни статии

Back to top button