БългарияПоследни новини

Депутат от ГЕРБ: Изгонването на Цветанов беше грешка, Борисов да внимава с „вентилаторите“

„Няма ГЕРБ без Бойко“, това заяви пред БНР депутатът от партията Георги Марков. Той моентира, че в последната година са допуснат две основни грешки – Борисов да изгони Цветанов и Цветанов да говори против ГЕРБ. 

 

„Беше грешка Борисов да изгони Цветанов“, потвърди Марков и допълни:

 

„Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика – „правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 година“.

 

Той нарече „вентилатори“ хората, които погрешно съветват Борисов и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“.

 

Той обаче не уточни за кого говори. 

 

Депутатът коментира и датата за изборите:

 

„Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок – два месеца след приключване на работата на парламента“, каза Марков.

 

По думите му „БСП ще загуби тези избори, защото ги загуби още 2017 година“.

 

„ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и казва, че ще внесе предложение за мажоритарни избори. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в трудна ситуация… Ще имаме серия от избори, партиите са слаби“.

 

По думите му следващият парламент трудно ще състави правителство:

 

„Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство“, каза Марков. 

 

Акция по скубане на трева се проведе в „Росенец“ (СНИМКИ)

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button