You are currently viewing Депутатите отново се скараха заради смъртта на Людмил, БСП внася сигнал в прокуратурата

Депутатите отново се скараха заради смъртта на Людмил, БСП внася сигнал в прокуратурата

За втори пореден ден смъртта на 16-годишния Лююдмил в столицата предизвика пререкания между управляващи и опозиция в Народното събрание. От БСП отново поискаха в парламента да бъдат повикани премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

 

Днес председателстващият заседанието Емил Христов подложи на повторно гласуване внесеното писмено предложение. „За“ гласуваха 51 народни представители, „против“ бяха 99, а седем гласуваха с въздържал се.

 

Това предизвика гнева на депутатите от левицата. На пресконференция по-късно те обявиха, че ще сезират прокуратурата заради изказване на столичния кмет, че “ не изключва корупция в Столичната община“.

 

„За съжаление, управляващото мнозинство всячески се опитва да скрие корупцията и това как се управлява България. Във всяка нормална държава първият, който трябва да си отиде при такъв случай, е кметът. Те ще си намерят бушон, но нашето искане е да се хване токът на корупцията. Затова, колкото и да се опитват да скрият, ние ще продължим да искаме“, заяви Христо Проданов от левицата. 

 

Той допълни, че от БСП ще искат извънредно заседание на СОС. 

 

„Ще настояваме председателят на СОС да свика извънредно заседание, за да бъдат изслушани кметът и главният архитект за това наясно ли са колко са незаконните обекти“, допълни Проданов.

 

Според Георги Свиленски пък такива действия „няма как да станат без политически чадър“.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК