БългарияНа ФокусПоследни новини

Десислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ за конституционен съдия

ГЕРБ-СДС ще номинира Десислава Атанасова за конституционен съдия. Това твърди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Борисов се пошегува още с журналистите, че той ще стане председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, замествайки Десислава Атанасова като неин сегашен председател.

Атанасова разполагала с добър юридически опит, с голямо законотворчество, с десетки законодателни инициативи. В Конституционния съд думата съдия е условна, защото присъди не се издават, коментира Борисов, който смята, че Атанасова ще се справи добре с новата си бъдеща роля.

Борисов защити избора на ГЕРБ, като посочи, че в Конституционния съд има много политически фигури, назначавани през годините, а последният такъв пример е с Янаки Стоилов, който бе назначен от служебното правителство. Качествата на Атанасова надвишават качествата, които има като юрист Янаки Стоилов, смята Бойко Борисов.

Сегашният председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че правото е първата нейна голяма мечта. По стечение на обстоятелствата се занимава с политиката, като призна, че магистратският опит ѝ липсва. Убедена е обаче, че има богат парламентарен опит, като се надява медиите да работят с политическите партии така, както винаги са работили досега.

Атанасова подчерта, че ако бъде избрана за конституционен съдия, тя ще се стреми да пази правото дори и от закона. Не може да каже дали политиката ще ѝ липсва, защото доста дълго време пребивава в политиката – била е в местното самоуправление и в изпълнителната власт.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Борис Бонев: Амбицията ми е да се сформира реформаторско мнозинство без ГЕРБ

Подобни статии

Back to top button