БългарияНа ФокусПоследни новини

Деца потрошиха с камъни градски автобус в Бургас

Три непълнолетни момчета са потрошили с камъни стъклата на градски автобус в Бургас. Инцидентът е станал на оживен булевард на 13 декември, около 17.30 ч., когато автобусът, движещ се от к-с „Изгрев“ в посока к-с „Меден Рудник“, навлиза в скоростния ръкав, разположен в района на кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Иван Богоров“.

Пред автобуса се изправя малко дете, което с няколко камъка замерило движещото се превозно средство, счупвайки предното стъкло и дясното странично стъкло. Момчето е било придружавано от още две деца, които след инцидента са избягали. Пътниците са били претоварени на друг автобус. Няма пострадали.

Началникът на шофьорите на „Бургасбус“ разказва, че децата, две на 13 и едно на 14-години, са изскочили внезапно пред автобуса.

„Изведнъж са изскочили и са започнали да хвърлят камъни по автобуса. Доколкото знам са използвали като укритие казаните на чистотата, след което са побягнали и са се скрили. Всичко е само с материални щети, за нас е важно да съхраним пътниците“, разказа на БГНЕС Красимир Павлов- началник „Експлоатационно звено“- „Бургасбус“

Щетите от счупените стъкла са за 10 000 лв. Шофьорът успява да запази самообладание, за да не се стигне до по-сериозен инцидент. Автобусът е бил пълен с пътници.

„Стрес за водача и пътниците! Ако загуби самообладание в този момент, от този трясък, който се получава от счупеното стъкло може да се случат много по-тежки последици“, казва Петко Драгнев- управител на „Бургасбус“.

Шофьорът на автобуса е освободен от работа днес, за да се възстанови психически.

С трите момчета вече е разговаряно с психолози от Детска педагогическа стая

„От лекомислие са го извършили. Не е нещо предварително уговорено. Застрашили са, вече осъзнават това, което са направили, тъй като това е много опасен инцидент“, казва Димитър Попов- инспектор в Детска педагогическа стая

По случая има образувана преписка, която ще бъде докладвана на прокуратурата. Тъй като лицата са малолетни, те не носят наказателна отговорност. Родителите им ще бъдат глобени.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Фелдшерът, изродил бебе в линейка, с награда „Посланик на живота“

Подобни статии

Back to top button