Децата от Александрово убили с голи ръце жертвата си, родители твърдят, че е самоотбрана

Напрежение в село Александрово след като две деца бяха уличени в убийството на възрастен мъж. Стана ясно, че те са го умъртвили с голи ръце.

 

По първоначална информация момчетата срещнали жертвата си, която била в дома на родителите на по-малкото дете. При възникнала разпра, мъжът извадил нож, а те го пребили.

 

Според разследващите децата се опитали да прикрият действията си, като изнесли мъжа на улицата и захвърлили ножа му около къщата.

 

По-малкото момче вече е освободено. Родителите му твърдят, че става въпрос за самоотбрана.

 

„Прибрахме се късно, децата спяха. Сутринта дойде брат ми, каза, че Димо е на улицата. Излязохме и видяхме, че е мъртъв. Обадихме се на полицията. Попитахме децата дали имат нещо общо. Те казаха, че са го ударили, защото той се е опитал да ги убие”, разказа майката на едното момче.

 

„Не са искали да стане това, просто самоотбрана”.

 

Той като едното момче е малолетно, то няма да бъде съдено. Ще бъде предадено на местната комисия към община Хасково.

 

По думите на прокурора Иван Гугушев момчето може да бъде изпратено в интернат. За по-голямото момче важат следните възможности: Ако бъде наложен доживотен затвор или доживотен затвор без замяна – присъдата се заменя с лишаване от свобода от 3 до 10 г. Ако бъде наложено лишаване от свобода над 10 години – наказанието се заменя с лишаване от свобода до 5 години.

 

„И жертвата, и едното дете са познати на полицията от преди. С жертвата е беседвано периодично, отправял е вербални заплахи, но никога не се е стигало до физическа саморазправа с хората в селото. До момента има подаден само един сигнал за заплаха с тояга в кръчмата на селото. Предупреден е. Излежал е и присъда за убийство ”, заяви Иван Расоков, началник РУП-Хасково. „14-годишното момче явно има прояви, но то е на територията на Районното управление в Харманли”.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК