You are currently viewing Директора с положителен PCR тест ходила на училище и не казала, че е болна
снимка: Unsplash

Директора с положителен PCR тест ходила на училище и не казала, че е болна

Болни от Covid-19 учители са преподавали на децата в Основно училище „Петър Берон“ в село Царевци до Аврен. Това сигнализираха притеснени родители, съобщава БНТ. Директорката на училището също е с положителен PCR тест, но не е уведомила никого. През целия ден днес телефонът ѝ е бил изключен.

Историята се разплита, след като родители уведомили кмета на Аврен, че болни учители сеят заразата сред децата.

 

„Нашата информация е, че е имало преподаватели, които са се чувствали зле, но въпреки това с мотива, че нямало кой да ги замества, са посещавали учебни занятия, а са били вече с коронавирус“, заяви Емануил Манолов, кмет на Аврен.

 

В училището са направени PCR тестове, които установяват, че от 7 преподаватели 4 са дали положителен резултат. Със заповед на кмета учебните занятия са прекратени за 3 дни.

 

„Направихме справка и се оказа, че между 10 и 18 деца в продължение на две седмици не са идвали на учебни занятия, липсвали са, а ние нямахме информация от директора, за да вземем мерки. Половината деца са със симптоми на настинка, кашлят, кихат, а родителите са от социално слаби семейства, нямат възможност да отидат до големия град и да си направят тестове“, допълни Емануил Манолов.

 

Според притеснените родители, в продължение на дни децата им са контактували със заразените учители в класните стаи.

 

„От сряда ще направим ротация на паралелките, обучение в електронна среда за част от тях, а учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено. Със заповед съм определила един от учителите, които в момента са в училището, да изпълнява длъжността директор“, каза още Ирена Радева, директор на РУО-Варна.

 

След като приключи карантината на директорката, срещу нея ще има административни мерки.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК