You are currently viewing До дни започват да ваксинират и деца у нас
снимка: Pixabay

До дни започват да ваксинират и деца у нас

„Ваксинирането на деца е продължение на ваксинационната кампания. Децата разпространяват по-лесно вируса. Нашето становище също е, че е редно да се започне ваксинацията на деца над 12 години“. Това каза пред NOVA NEWS председателят на Наионалния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов. 

 

За него максимално бързо ваксинацията трябва да започне, до няколко дена, като заяви, че е нужно да има съгласие от родител.

 

„Гаранция за безопасност на ваксината идва от производители, педиатри и медици, така че да се спази принципът да не се вреди, отклонения се случват, но те са малко, а освен това процесът ще се следи“, заключи проф. Красимир Гигов.

 

Той предупреди, че срокът на годноста на ваксините, които страната ни е получила започва да изтича, тъй като няма достатъчно желаещи за имунизация. Поради тази причина се договарят възможности за дарения на близки страни – РС Македония, Черна гора.

 

Проф. Гигов подчерта, че в други страни хората чакат за ваксини, като дори нямат избор, а ние имаме избор и не желаем да се ваксинираме.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК