БългарияПоследни новини

До основи изгоря известно заведение в Стара Загора

Пожар изпепели известно заведение в Стара Загора. Има сериозни щети и на апартаменти над кафенето. Сигналът е подаден в 3:20 часа през нощта. Изцяло опожарен е първият етаж на сградата. Сериозно пострадали са и следващите два етажа на зданието, предава Нова телевизия.

 

Кафенето е работило до 20 ч. снощи, като при затварянето му всичко е било нормално. Малко след 3 ч. през нощта се задейства охранителната система и избухва пожарът. Пламъците се прехвърлят и в жилищната част на сградата, съобщава бТВ.

 

Евакуирани са седем души. Един от тях е мъж на 90 години. На третия етаж в продължение на час и половина са били блокирани младо семейство с тригодишно дете.

 

За щастие няма пострадали при инцидента.

 

Хората, останали без дом обаче, ще трявба да останат при свои роднини, защото домовете им не са годни за живеене.

 

Хората, живеещи в кооперацията не са били съгласни да има заведение на приземния етаж на сградата. Подавали са многократно сигнали. Заведението обаче е напълно законно.

 

Апартаментът на първия етаж, който е най-сериозно пострадал, има застраховка, но останилите собственици тепърва ще оценяват щетите.

 

Версиите за пожара са две – умишлен палеж или късо съединение.

 

Стопанинът на заведението казва, че не е получавал заплахи, не е имал и проблеми с околните, с изключение на една жена, която е подавала жалби.

 

Днес е ден за размисъл преди изборите

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button