МненияНа ФокусПоследни новини

Добре, че е Орбан да казва в прав текст това, което си мисли всеки нормален Европейски гражданин

Коментар на Виктор Блъсков:
Добре, че е Орбан да казва в прав текст това, което си мисли всеки нормален Европейски гражданин. Може би досаждам като отново и отново цитирам Орбан, но какво друго мога да направя, като той и само той се бори активно с цялата диктатура, цензура и левият-либерален евроатлантически абсурд?
Да, законът за медиите на Брюксел и създаването на Министерство на истината, което вече е факт, е пълен потрес. Работата е там, че това вече е факт. Орбан не се бори срещу нещо потенциално, а срещу нещо, което е наложено. Абсолютно има цензура, абсолютно има контрол над медиите.
Съществуват организации на т.нар. „Факт чекъри“, които се въртят из Гугъл и Фейсбук, които са 98% от четенията на медиите и „проверяват“ информация, която после бива свалена от там, ако „намерят“ фалшиви новини. Няма нужда да обяснява какво е това. А по-добре и да не, защото и този текст ще го свалят и никой дори няма да разбере, че съм го написал.
Картинката е много тъжна за всеки, който се поинтересува. Под шапката на „руска дезинформация“ се ръга всичко, което не е удобно на левият-либерален елит в Брюксел и техните началници и се премахва. Няма никакво значение дали е руска, а даже впрочем сигурно помага на руската, защото тя може да се крие зад това.
Аз съм потърпевш. Мога да разкажа много. Но няма, защото, както казах, тогава и това ще бъде моментално изтрито.
Още по-тъжно е защо Орбан е напълно сам в това. Да, Мъск се съгласи с него, той също е до някаква степен съюзник, но в Европа кой друг се бори с цензурата? Мелони чат-пат, но не сериозно. И идват евроизбори, макар консервативното и дясното да превземат Европа не очаквайте някаква крайна промяна. Дори с всичките спечелени правителства, съветът и парламентът в ЕС, органите, които решават, пак ще са същият миш-маш от центристи, либерали, зелени и леви. Всички тези, които го прокарват това. АФД няма да вземе Германия в близките 10 години, а ЦДУ ме съмнява да заеме по-силна позиция срещу цензурата.
Та, това не е нещо, което може да се проспи. Ако се проспи и подхождаме с „еми ще видим“ или „да видим дали ще стане“, то вече е факт и само ще му се даде още власт. Веднъж като се контролират информационните потоци, кой ще се бори с тях? Може би Туитър, вече Х. Не знам. Имам съмнения. Знам само, че е време за много, много активна опозиция и ако Орбан и малка Унгария са сами на бойното поле, няма шансове.

Подобни статии

Back to top button