БългарияНа ФокусПоследни новини

ДПС-Благоевград издига Елена Йончева за евродепутат

Организацията на ДПС-Благоевград изненадващо включи евродепутатът от БСП Елена Йончева в своите предложения за предстоящите евроизбори. Това стана ясно от публикация на ДПС-Благоевград във Фейсбук:

„Областния съвет на ДПС Благоевград взе единодушно решение за водач на листата на ДПС Благоевград за предстоящите избори за Народно събрание да бъде издигнат г-н Делян Пеевски. Също така бяха направени и номинации за членове на Европейския парламент : г-н Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Елена Йончева, Станислав Анастасов, Танзер Юсеинов, Танер Кабилов“.

 

Засега Йончева не е коментирала номинацията на Движението.

В настоящия европарламент Йончева е евродепутат от БСП. В последните години обаче бившата журналистка е в обтегнати отношения с лидера на социалистите Корнелия Нинова и не се очаква партията да я издигне за нов мандат.

„Винаги съм имала кауза и като журналист, при това, с което съм се занимавала с политиката. Не мога да кажа, че съм точно политик, защото никога не съм преставала да бъда журналист и винаги съм имала гражданска позиция. Ако намеря политическа платформа, където мога да защитя каузата си и да се боря за нея – да, ще участвам“, заяви преди броени дни в интервю за Националното радио Елена Йончева.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Шофьор се заби с над 200 км./ч. в багер на Околовръстното в София (ВИДЕО)

Подобни статии

Back to top button