БългарияПоследни новини

Два язовира в Царево са пред преливане

Община Царево предупреди жителите си за опасност от преливане на язовири и наводнения в поречията на реките. Причината е в обилните валежи през вчерашния и днешния ден.

 

От пресслужбата на общината добавиха, че язовир „Хаджи Яни“ край село Лозенец е с пълен обем. Има опасност от преливане. Отправен е и призив към хората, които се намират в заливната зона на язовира да са в готовност за евакуация, да преместят автомобилите си и домашните животни.

 

Заливната зона включва частта на село Лозенец до Централен плаж-Лозенец,канално помпена станция , част от пътя село Лозенец – вилно селище Лозенец – къмпинг Юг и зоната под язовирната стена/Бетоновъзел Диана, бетоновъзел Прилеп, склад строителни материали, стопански и животновъдни обекти/.

 

Вторият опасен язовир, според съобщението от община Царево, е Потурнашки. Той се намира в землището на село Лозенец и село Велика. И този язовир е с пълен обем.

 

Има опасност от наводнения в поречието на река Велека край село Кости, село Бродилово и устието на реката. Затворен е общинският път между село Лозенец и Фазаново преди моста на река Оряшка. Пътното платно е наводнено.

Неидентифициран самолет предизвика паника в Белия дом, вдигнаха изтребители

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button