Двама буразлии опитаха да вкарат в Турция кокаин за 5 млн. лева

Двама буразлии опитаха да вкарат в Турция кокаин за 5 млн. лева

Мъж (51 г.) и жена (40 г.), и двамата от Бургас, са задържани на митническия пункт „Малко Търново“ с кокаин на стойност за над 5 милиона лева.

 

На двамата е наложен арест за 72 часа. Задържани са вчера около 6:30 часа сутринта, след опит да преминат границата ни в посока Турция. Наркотикът е открит в автомобила, с който са пътували. Точното количество е 18,2 кг, допълва БТА.

 

Кокаинът е бил скрит в тайник в багажника на лекия автомобил. Наркотикът бил разпределен в 17 пакета. Подробности за случая обявиха на пресконференция в Бургас окръжният прокурор в града Георги Чинев, наблюдаващият прокурор Мануел Манев, Васил Инджов – заместник-директор на Териториална дирекция „Митници Южна Морска“, Иван Пасков – началник отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в същата дирекция.

 

На двамата задържани ще бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“. Обвиненията срещу тях са две – за държане и разпространение на наркотични вещества и опит за контрабанда.

 

В жилищата на двамата е извършено претърсване. Открити са вещи, имащи отношение по случая. Намерени и иззети са също 10 000 евро и 2000 швейцарски франка.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК