БългарияНа ФокусПоследни новини

Двама служители на община „Благоевград“ са счупили витрината на македонския клуб

Потрошената витрина на македонския клуб в Благоевград се оказа дело на двама служители на общината. Двамата са работели в отдел „Озеленяване“. На 4 февруари били на софра, заедно със съпругата на единия, и подпийнали. Били ядосани от това, че Северна Македония е блокирала наши граждани на границата от това да положат цвеят на гробницата на Гоце Делчев в Скопие. Под въздействието на алкохол и емоции, хвърлили камъни по македонския клуб в Благоевград и строшили витрината му.

Последва реакция и от кмета на Благоевград Илко Стоянов:

„Ако се докаже вина на общинските служители, аз ще приложа принципа на реципрочност на наказанията. Това означава, че ще накажа работещите в Община Благоевград, с абсолютно същото наказание, с което ще бъдат наказани митничари, гранични полицаи и други служители в Р Северна Македония, които предизвикаха психическо и физическо насилие над множество българи. В момента, в който бъдат уволнени служителите в Северна Македония, причинили тормоз над българските граждани, аз незабавно ще уволня служителите на ОП “Озеленяване” към Община Благоевград. Това е, простичко и справедливо!“

Съдът освободи задържаните и няма да повдига обвинения срещу тях, след като са признали вината си и са поели задължение да възстановят щетите по счупената витрина на собственичката на имота. 

Припомняме, че на 4-ти февруари имаше напрежение между България и Република Северна Македония.  Много българи не бяха допуснати да влязат в РС Македония за да се поклонят на гроба на бележития революционер, който се намира в църквата „Свети Спас“ в Скопие. Мотивът – няма ток на граничния пункт при Гюешево-Деве баир. Трима български граждани бяха бити и арестувани от северномакедонските власти. Честванията в Скопие преминаха под безпрецедентни мерки за сигурност, наречени от българския вътрешен министър „драконовски и напълно ненужни“. Иван Демерджиев беше начело на българската делегация, която се поклони на гроба на Гоце Делчев и положи венци.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

МВнР определя днешното отношение на управляващите в Северна Македония като унизително и недопустимо спрямо българския народ и Република България

Подобни статии

Back to top button