You are currently viewing Джамбазки: Никой в България не мрази „македонската нация“, а само презира зловредните елементи в нея
Ангел Джамбазки

Джамбазки: Никой в България не мрази „македонската нация“, а само презира зловредните елементи в нея

Ангел Джамбазки отново изобличи неверни твърдения в статия в македонска медия. В своята страница във Фейсбук той обвини Александар Србиновски в разпространяване на лъжи неверни твърдения в статията му „Омразата кон македонскиот јазик и нација е магнет за бугарските гласачи?“, публикувана в „Нова Македония“.

 

Евродепутатът от ВМРО/ЕКР заяви категорично, че никой в България не мрази македонската нация, „а само презира онези зловредни елементи в нея, които поддържат най-голямата заблуда на Балканите и сами бълват омраза към българите и България.“

 

Ето какво написа Ангел Джамбазки:

 

„Хайде сега пък омраза!

 

Майстори сте в лъжата, господа! Трябва да ви се признае. Никой в България не мрази „македонската нация“, а само презира онези зловредни елементи в нея, които поддържат най-голямата заблуда на Балканите и сами бълват омраза към българите и България.

 

Цялата ви статия, г-н Сърбиновски, е пълна с лъжливи твърдения и изкривени истини. Нека да ги разгледаме една по една:

 

„Со темата за Македонија интензивно се ловат гласачи на изборите во Бугарија“; „Дипломатът Драган Джанджатов: Всичко ще отшуми, когато изборният цикъл приключи“.

 

Бъдете спокойни, темата за Македония ще продължи да бъде актуална и на дневен ред и след изборите. Най-малкото защото това е една от главните причини да го има ВМРО и сме доказали през годините, че не я използваме за лов на гласове.

 

„Политиците както от правителството, така и от опозицията имат дълбоко вкоренени антимакедонски възгледи, които е трудно да бъдат изкоренени“; „Национализмот и антимакедонизмот во денешно време сѐ уште се плодна почва и тема во избори на една соседна земја“.

 

Нищо подобно! Ако има някакви антимакедонски възгледи тук, те са към онази част от „политичарите“, удбашите и белградските платеници, която следва позорната великосръбската идея.
И онези, които палят българските знамена и заплашват с убийство, ако казваме истината. А в България от стотици години има дълбоко вкоренена обич към Македония. А ако национализмът е повод за упрек, разбирам защо властта в Скопие позволи на Албания почти да завладее половината ѝ територия.

 

„Тези български политически игри, които сега са очевидни на местните избори, носят само вреда на отношенията с Македония и на икономическите, но и културни, и най-вече дипломатически отношения между двете държави и двата народа“.

 

Хайде да не се заблуждаваме какви бяха преди това нашите отношения. Подписват се договори, които не се спазват, почти не се търгува между двете държави, а транспортни връзки така и не се създават. Когато български автомобил или автобус отиде в Македония, той се нуждае често пъти от полицейски кордон, когато си тръгва или се движи. Или пък виждаш лица, които те следват из целия ти път. Да не говорим как се „позволява“ да се честват български герои в Македония, като например Мара Бунева.“

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК