БългарияНа Фокус

Джамбазки за “Света София”: Какво трябва да направи Ердоган, за да разберете, че Турция никога няма да бъде европейска държава?

Намерението на турския президент Реджеп Ердоган да превърне църквата “Света София” в Джамия влезе в Европейския парламент. Въпроса първо повдигнаха евродепутатите от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков с настояване по темата да се проведе дебат. Той на практика вече е започнат.

 

Възмотен от намерението на южната ни съседка да извърши акт срещу целия Християнски свят, Джамбазки се обърна към евродепутатите с думите:

 

“Чудя се какво още трябва да направи Ердоган, за да разберете истинската същност на неговата политика?”

 

Той напомни и някои от незаконните действия на Ердоган :

 

” Напомням общоизвестните факти: Ердоган окупира и продължава да окупира незаконно част от Кипър, води война в собствената си територия срещу кюрдите, води незаконна война в Сирия, води война в Либия, опитва се да окупира Средиземноморието заради достъпа до нефт и газ”, каза Джамбазки.

 

Той призова ЕП да защити “майката на църквите “Света София”.

 

“Днес в турските вестници излезе новината, че турските власти вече са взели решението да превърнат „Св. София“ в действаща джамия. Напомням Ви, „Св. София“ е „майката“ на всички църкви. Не случайно е наричана така.

 

Какво още трябва да направи този човек, за да разберете същността и поведението му? Може би трябва да предложи да направи тази зала действащ мюсюлмански храм? Кога най-сетне ще разберете, че Турция не е европейска държава и няма никога да бъде такава, нито териториално, нито културно, нито цивилизационно, нито политически?

 

Докога ще продължи този цирк с преговорите за членство на Турция в ЕС? Докога ще продължат да се изливат европейските средства, които подпомагат Ердоган да води своята ислямизаторска и враждебна към останалите държави политика?

 

Уважаеми г-н Върховен представител,

Едно е ясно, колкото по-скоро се сложи край на тези срамни преговори, толкова по-добре и моля Ви, вземете отношение по превръщането на „Св. София“ в джамия.”

 

Мангъров: Приетите в болница с COVID-19 ще се увеличат, защото пътеката стана 1200 лева

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button