Любопитно

Една силна жена никога не би направила тези неща

Силата на всяка жена е скрита дълбоко в нея. За да излезе наяве, са й необходими правилните мисли и действия, които всяка дама може да възпита у себе си. 

Необходимо е да се отървем от 1-2 от тези навика, за да реализираме потенциала си. Това смята психологът Еми Морин. Заради културните стереотипи, очакванията на околните, социалния натиск и разликите във възпитанието на момичетата и момчетата у жените често се формират определени особености в поведението и мисленето. Еми Морин отделя 13 от най-типичните неща, които силните жени не допускат, представени от psychologies.ru.

Ако искате да се усъвършенствате и с гордо вдигната глава да казвате, че сте една силна жена, това трябва да са нещата, които мислите и казвате.

1. Не се сравняват с другите. Всяка минута, загубена в съпоставянето на нашия живот с чуждия отнема 60 секунди от нас самите и нашите цели.

2. Не се стремят към съвършенство. Перфекционизмът е висше ниво на стрес. Толкова висок, че ни пречи да се движим напред. Добре е да вдигаме летвата, но не и така че да е недосегаема.

3. Не приемат уязвимостта за слабост.

4. Не позволяват на съмненията да ги спрат по пътя към целта.

5. Не зациклят върху случващото се. Лошият навик да се рови в миналото и непрекъснато да се притесняваме за всичко се отразява зле на психическото ни състояние. По-добре да се подходи съм проблемите и тяхното решаване, вместо само да ги въртим в ума си.

6. Не се измъкват от трудни изпитания. Дали ще е предложение за ръководна длъжност или труден разговор с приятел, сложните ситуации не са рядкост. Избягвайки ги ние бускуваме на едно място. По-добре крачка по крачка да се срещнем със страховете ни и вярата ни в нас ще укрепва все повече.

7. Не се страхуват да нарушават правилата. Момичетата от малки са учени да са мили, вежливи и добре възпитани, но онези, които вървят срещу правилата променят света.

8. Не минават през другите. Понякога се съблазняваме да повишим статуса си, сочейки недостатъците и грешките на другите, но истинските лидери са онези, които са успели в живота без да използват чуждите неуспехи.

9. Не позволяват да бъдат отклонявани от пътя си.

10. Не се самобичуват. Да поемаш отговорност за грешките си е много важно, но самообвиненията вредят повече, отколкото да помагат. „Направих грешен избор“ е много по-продуктивен израз от „аз съм лош човек.“

11. Не си траят. Повечето време е дадено на мъжете. Жените трябва да се учат да се изказват и да го правят така че да бъдат чути.

12. Не се страхуват да се откриват отново. Ние растем и се променяме. Променя се и нашият характер, приоритети и ценности.

13. Не се страхуват да признаят успехите си. Жените се боят да изглеждат високомерни или прекалено амбициозни. Дори, чули похвала, те са склонни да дадат заслугите си на друг. Трябва по-често да употребяваме обикновените думи за благодарност и да признаваме собствените ни постижения.

Тези пет зодии са изключително трудни за обичане

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Източник: Актуално.ком

Подобни статии

Back to top button