ЕКСПЕРТИЗА ДОКАЗА: Виновникът за катастрофата с Милен Цветков е употребил три вида наркотици

ЕКСПЕРТИЗА ДОКАЗА: Виновникът за катастрофата с Милен Цветков е употребил три вида наркотици

Експертиза доказа, че преди катастрофата, довела до смъртта на Милен Цветков, обвиняемият Кристиан Николов е употребил преднамерено три вида наркотици. Това опровергата неговите твърдения и тези на годеницата му, че дрогата е попаднала „случайно“ в кръвта му заради употребата на чай и крем за успокояване. 

В кръвта на Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков, експерти установили 232 нанограма амфетамин на милилитър. Според заключението им в химическата експертиза по делото, това означава, че младежът е взел от наркотика не повече от денонощие преди катастрофата или системно приема наркотици. Като вид този наркотик не се разтваря във вода, обясниха специлистите.

 

Адвокатът на близките на Милен Цветков – Менко Менков направи извод, че данните от експертизата опровергават твърденията на близките на обвиняемия:

 

„Беше разбита на пух и прах защитната теза, че е било възможно тези наркотични вещества да са приети чрез случайна употреба на „Егермайстер“, в който някой, без да знае подсъдимият, може да е сложил наркотично вещество или чрез паста, специална, успокоителна за зъби, или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство в обясненията, които е дал и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите свидетели, които са присъствали на празненството преди катастрофата“, коментира защитникът.

 

По време на днешното заседание по делото започнаха разпитите на вещите лица. Заради намерената дрога в кръвта му, високата скорост и липсата на спирачен път, въпреки червения светофар, прокуратурата обвини Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на телевизионния водещ.

 

На заседанието днес бе разпитана и сестрата на Кристиан Николов – Анна.

 

Пред софийския градски съд младата жена разказа, че брат й консумирал чай за успокоение. Имал и специална паста, от която си слагал под езика, когато изпитвал тревожност. И от двата продукта Кристиан имал както в София, така и в Германия, където учи.

 

Анна разказа, че в деня на инцидента, сутринта, брат й се оплакал от главоболие. Състояние, което и тя изпитвала.

 

Делото продължава утре с приемането на още експертизи.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК