Ето ги разглезените милионерчета на Русия (СНИМКИ)
Юсуф Алекперов

Ето ги разглезените милионерчета на Русия (СНИМКИ)

Списание „Форбс“ оповести рейтинга на най-богатите наследници на руски милиардери, който отново е оглавен от Юсуф Алекперов.

 

Списъкът съдържа 20 семейства на милиардери, където на всяко дете се падат поне по 2,25 милиарда долара, съобщи ТАСС.

 

„Най-богатият наследник (18 милиарда долара) отново е Юсуф Алекперов, единственият син на Вагит Алекперов“, съобщава изданието.

 

Юсуф Алекперов

 

Според него Юсуф Алекперов напуска Лукойл през 2018 г. и се занимава със собствен бизнес – производство на енергийната напитка Plan B. Списанието пише, че по неокончателни данни за 2018 г. нетната печалба на Plan B LLC възлиза на почти 3 милиона рубли.

 

На второ място, според оценките на Forbes, са синът и дъщерята на основния акционер на компаниите Novatek и Sibur, Леонид Михелсон (10,1 милиарда долара за всеки).

 

Виктория Михелсон

 

На трето място е синът на собственика на Уралската минно-металургична компания (UMMC) Искандер Махмудов (9 милиарда долара).

 

Искандера Махмудова Джаханги
Искандер и Джаханги Махмудови

 

Общият брой на децата, представени в класацията, е 51. В сравнение с миналата година списъкът се промени – в него са се появили 5 нови участници – три деца на сенатора от Дагестан Сюлейман Керимов и две деца на основния акционер на Фосагро Андрей Гуриев.

 

Те заемат съответно 9-то и 20-то място в класацията. За всяко дете на Каримов се падат по 5,3 милиарда долара, за децата на Гуриев – по 2,25 милиарда долара.

 

 

Оценката се изчислява по следния начин: експертите на списанието оценяват състоянието на милиардера и го разделят на всички признати от него деца. В същото време не се има предвид делът на съпругата (патньорката).

 

В публикацията не бяха взети предвид твърденията на участници в списъка, по-специално на Михаил Фридман и Владимир Потанин, че те няма да оставят много пари за децата си и ще дадат милиарди за благотворителност.

 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО