На ФокусПоследни новиниСвят

Европейският съюз обмисля санкции срещу Тъкър Карлсън заради интервюто му с Путин

Американският водещ Тъкър Карлсън може да стане обект на санкции от страна на Европейския съюз след интервюто му с президента на Русия Владимир Путин. Това съобщи Нюзуик, позовавайки се на източници от Европейския парламент. 

Тъкър е в Москва в момента и публикува видео в своя профил в Х, че ще пусне интервю с руския президент. Обявяването на интервюто вече е гледано от над 90 милиона души.  

Основният източник на искането за санкции срещу Тъкър Карлсън е евродепутатът от Белгия Ги Верховщадт, който дълги години бе лидер на либералите в ЕС.

Депутатът, който призова ЕС да проучи възможността за налагане на „забрана за пътуване“ на Карлсън, определи Карлсън като говорител на бившия президент Доналд Тръмп и Путин, като добави: „Тъй като Путин е военнопрестъпник и ЕС налага санкции на всички, които го подпомагат в това начинание, изглежда логично Службата за външна дейност да разгледа и неговия случай.“

Карлсън заяви в своето обявление, че осъзнава, че може да има последици на интервюто му, но смята, че американския народ има право да чуе и руската страна и да прецени. Според него информацията трябва да е достъпна за всички.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Сложиха Тъкър Карлсън в „Миротворец“ като враг на Украйна заради интервюто му с Путин

Подобни статии

Back to top button